SFOR-ov general kritizira političare u BiH

ZAPOVJEDNIK SFOR-ove višenacionalne brigade za jugoistočni sektor general Marco Chiarini kritizirao je u petak političke strukture u BiH zamjerivši im da ometaju ujedinjavanje entitetskih oružanih snaga u BiH.

"Zapovjedništva entitetskih oružanih snaga (Federacije BiH i Republike Srpske) su spremne za ujedinjavanje vojske, ali postoje političke smetnje", izjavio je danas novinarima general Chiarini.

General Chiarini je potvrdio kako su u tijeku SFOR-ove aktivnosti traganja za osobama osumnjičenim za ratne zločine. "Uhićenje osumnjičenika za ratne zločine u BiH nije lagan zadatak jer je zemlja nedavno izišla iz rata", kazao je general Chiarini. SFOR-ova višenacionalna brigada za jugoistočni sektor, čija je zona odgovornosti područje od Sarajeva do granice Bosne i Hercegovine sa Crnom Gorom, po Chiarinijevim riječima, nema informacija gdje se nalazi najtraženiji haaški optuženik Radovan Karadžić. Prema brojnim medijskim napisima Karadžić se navodno skriva baš u šumskoplaninskim područjima istočne Hercegovine koja su pod nadzorom SFOR-ove višenacionalne brigade za jugoistočni sektor.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara