Sharonov sin osuđen zbog ilegalnog financiranja kampanje

IZRAELSKI sud osudio je u utorak najstarijeg sina bolesnog izraelskog premijera Ariela Sharona nakon što je priznao da je ilegalno skupljao novac za izbornu kampanju svojeg oca, prenose svjetske agencije.

Omri Sharon priznao je u studenom prošle godine falsificiranje dokumenata, krivokletstvo i kršenje zakona o financiranju političkih stranaka. Prema nagodbi, tužitelji su odustali od tužbe za prevaru i zloupotrebu položaja, no tražili su zatvorsku kaznu za ostale točke optužnice.

Njemačka novinska agenciji dpa dodaje da će Omri morati platiti i novčanu kaznu ok 63.000 dolara, no da će se njegovi odvjetnici žaliti na presudu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Prema optužnici, Omri Sharon skupio je za kampanju 1.3 milijuna dolara, nekoliko puta više nego što je dopušteno prema izraelskom izbornom zakonu. To je učinio osnivajući fiktivne tvrtke koje su primale sredstva za neobavljene usluge, koje su ustvari bile donacije.

Sharon je osobno izbjegao optužnicu rekavši da je kampanju u potpunosti prepustio svome sinu i da ni na koji način nije bio uključen u skupljanje novca.

Omri Sharon neće odmah u zatvor jer se njegov otac nalazi u komi nakon što je 4. siječnja pretrpio težak moždani udar.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara