Šibenčanin priveden zbog prijetnji: "Imam kalašnjikov i pucat ću po svima koji me budu provocirali"

Šibenčanin priveden zbog prijetnji: "Imam kalašnjikov i pucat ću po svima koji me budu provocirali"

Foto: Dusko Jaramaz/PIXSELL (Na fotografiji je zgrada šibenskog suda)

U OPĆINSKO državno odvjetništvo u Šibeniku priveden je 58-godišnjak zbog osnovane sumnje da je prijetio smrću djelatnicima jednog ministarstva.

Kako navodi DORH, 58-godišnjak je u srijedu 25. travnja telefonski kontaktirao jedno ministarstvo povodom podnesenog zahtjeva i, nezadovoljan procedurom rješavanja, zaposlenici koja mu se javila rekao kako u kući ima spremnih trideset okvira municije i polovan kalašnjikov te da će se popeti na zgradu i pucati po svima koji ga budu provocirali.

"Moram nekog ubiti i to kad bude grad pun turista"

Napomenuo je da to mora napraviti kad bude puno turista u gradu.

Osnovano se sumnja da je istog dana zaposleniku tog ministarstva koji ga je kontaktirao telefonom povodom ranijeg poziva i izrečenih prijetnji ponovio da u kući ima spremnu municiju i kalašnjikov te da će njihovom pravniku izvjesiti srpsku zastavu na kuću, kao i da ima oružje i mora nekog ubiti. Njegove riječi su kod oboje zaposlenika navedenog tijela izazvale osjećaje straha i uznemirenosti.

Nakon što je osumnjičenik ispitan, sudac istrage Županijskog suda u Šibeniku odredio mu je istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara