Šibenik: Određen pritvor za troje osumnjičenih za iznudu

ISTRAŽNI sudac Županijskog suda u Šibeniku Branko Ivić potvrdio je jutros da je odredio pritvor i istragu za Miljenka Žaju Krojfa, Sinišu Šošu i Tonča Boticu, koji su osumnjičeni za iznudu.

Dodao je da više od toga zbog interesa istrage ne može reći.

Tonča Boticu sumnjiči se da je naručio iznudu od 180.000 dolara od 51-godišnjeg Nenada Skejića, koji ima boravište u Rogoznici, i da je za to angažirao Miljenka Žaju - Krojfa i Sinišu Šošu.

Policija je u kriminalističkoj istrazi utvrdila da je naručitelj iznude svoja potraživanja prema Skejiću prebacio na Miljenka Žaju - Krojfa, budući da je Skejić Žaji još od prije bio dužan za sada nepoznatu svotu novca.

Policija u svojem izvješću navodi da su Miljenko Žaja i njegov pomoćnik Siniša Šošo u nekoliko navrata ozbiljno prijetili 51-godišnjem Nenadu Skejiću i njegovoj obitelji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Žaja i Šošo uhićeni su prije tri dana prilikom primopredaje vozila "chevrolleta" koje im je Skejić navodno nudio umjesto novca. Skejić ih je međutim prijavio i policiji.

Treći osumnjičeni za kojega se smatra da je naručio iznudu Tonči Botica uhićen je dan poslije u Splitu.

Kako se neslužbeno doznaje, osumnjičeni Miljenko Žaja - Krojf i Siniša Šošo u nazočnosti svojih branitelja tvrdili su da nema govora o prijetnjama i iznudi, a Šošo je ustvrdio i da se u Rogoznici slučajno našao s Miljenkom Žajom - Krojfom.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara