šibenik - svečano otvorena nova marina u tribunju

Nova marina u Tribunju za koju je koncesiju na 32 godine dobila mađarska tvrtka "Danuvius", svečano je večeras otvorena u nazočnosti potpredsjednika hrvatske Vlade Slavka Linića i mađarskog veleposlanika u Hrvatskoj Gyorgy Csotija. L

U njezinu gradnju i uređenje utrošeno je sedam milijuna eura, a ima 258 vezova i zapošljava 45 stalnih radnika.

Sagrađena je za nepunih godinu dana, nakon što je tvrtka Danuvius u travnju prošle godine od Vlade dobila koncesiju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Mađarska tvrtka je tu marinu zapravo dovršila, jer je njezina gradnja počela još prije 13 godina, za što je tada bila osnovana posebna tvrtka "Nautički centar Tribunj", a osnivači su bili neka šibenska poduzeća i zagrebačka INA. Oni su međutim odustali od te investicije i marina je godinama stajala nedovršena. Hrvatska Vlada ju je krajem devedesetih godina ustupila ACI-ju, ali ni ta tvrtka nije puno napravila, pa im je 2000. oduzeta koncesija, da bi uz travnju 2002. bila dodijeljena tvrtki Danuvius.

"Mi se u Hrvatskoj već godinama pitamo tko je dobar investitor, naši građani ili stranci. Mislim da se ne bismo trebali bojati stranaca, jer istina je da je najbolji investitor onaj koji planirani posao odradi u dogovorenom roku, a primjer za to je upravo ta marina u Tribunju. Dobar investitor je i onaj koji uspije sagraditi dobre odnose s lokalnom sredinom, kako je to u Tribunju napravila tvrtka Danuvius", rekao je Linić.

Vlasnici Danuviusa su u Hrvatskoj također kupili Hotelsko turističko poduzeće Primošten, a Upravno vijeće Hrvatskog fonda za privatizaciju nedavno je prihvatilo njihovu ponudu za kupnju Hotelske kuće "Jelsa" u Jelsi.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara