Nije samo oko Dubrovnika, paketi marihuane plutaju diljem Dalmacije

Nije samo oko Dubrovnika, paketi marihuane plutaju diljem Dalmacije

Foto: FAH

OKO STOTINU kilograma marihuane doplutalo je tijekom nedjelje i ponedjeljka u more murterskog akvatorija, potvrdili su šibensko-kninskoj policiji.

>> Paketi puni marihuane plutaju morem oko Dubrovnika

Na dio te marihuane naletjela je šibenska pomorska policija, a drugi dio prijavili su građani.

Nije samo oko Dubrovnika

"Pronađenu biljnu materiju za koju smo preliminarno utvrdili da je riječ o marihuani poslat ćemo u Centar za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić u Zagrebu i o nalazu smo izvijestili Općinsko državno odvjetništvo u Šibeniku", kazali su u policiji.

Kako se neslužbeno doznaje, u pakete s marihuanom ušlo je more pa je pitanje kolika je prava težina pronađene trave koja se nekidan pojavila i u dubrovačkom akvatoriju gdje je policija izvijestila o pronalasku 267 kilograma te biljke.

Inače, ovo nije prvi put da su paketi s travom doplutali do šibenskih otoka. Još 2013. godine na Žirju i Kapriju pronađene su izgubljene pošiljke marihuane. Prvo je na Kapriju početkom prosinca pronađeno oko 60 kilograma te zabranjene biljke, kvalitetno zapakirane da ne propušta more, da bi samo desetak dana poslije paket s oko 40 kilograma doplivao i do Žirja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara