Šibenski HNS bi se vratio u koaliciju s SDP-om i HSS-om, ali ne želi Arnautovića

HRVATSKA narodna stranka (HNS) spremna je vratiti se u koaliciju sa Socijaldemokratskom partijom (SDP) i Hrvatskom seljačkom strankom (HSS) u Šibeniku ako SDP ni za dužnost gradonačelnika ni za bilo koju drugu dužnost ne kandidira Milana Arnautovića, te ako se potpisivanjem sporazuma o suradnji osigura trinaesti glas u Gradskome vijeću, koji im nedostaje za većinsko odlučivanje, rekli su danas na konferenciji za novinare čelnici šibenskoga HNS-a Goran Jurković i Stipe Tomičić.

Na konferenciji za novinare bila je i predsjednica stranke Vesna Pusić, koja je na stranačkoj turneji po Dalmaciji. Odgovarajući na novinarsko pitanje, rekla je kako se HNS takvim stajalištem ne miješa u unutarstranačke odnose u SDP-u.

"To nije miješanje u odnos u drugoj stranci, nego procjena mogućnosti funkcioniranja koalicije. HNS-u nikada nije bila sporna suradnja sa SDP-om, nego način na koji je grad vodio gradonačelnik Milan Arnautović, a nema smisla da jedna izgledna koalicija bude talac jednog čovjeka", rekla je Vesna Pusić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Lokalni čelnici HNS-a ponovno su ocijenili da se Milan Arnautović ponašao samovoljno i kako je učinio sve da se iz gradske vlasti najprije izbaci nezavisni kandidat Milan Medić, a zatim i HNS, te da su zbog toga glasovali za njegovo razrješenje, koje je potaknuo HDZ, 13. siječnja ove godine. Istaknuli su kako od tada nisu pregovarali sa SDP-om, ali očekuju da će im se ovog tjedna javiti.

Goran Jurković je izjavio kako ima informacije da je u predsjedništvu Gradske organizacije SDP-a prevladalo stajalište da se pregovara s HNS-om, a očekuje se da će to biti idućeg tjedna.

Za sastavljanje nove vlasti u Šibeniku ostalo je još petnaestak dana ili će se imenovati povjerenik i raspisati prijevremeni izbori.

Vodstvo šibenskoga HNS-a danas je ustvrdilo kako ne dolazi u obzir suradnja s HDZ-om kako bi se sastavila nova koalicija.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara