Šibenski otoci- zahtjev za 86 milijuna kuna iz državnog proračuna

Povjerenstvo za otoke Šibenskokninske županije podržava zahtjeve priobalnih gradova i općina da se u 2005. godini iz državnog proračuna izdvoji oko 86 milijuna kuna za kapitalne objekte i održivi razvoj šibenskih otoka, priopćeno je danas sa sjednice Povjerenstva zatvorene za javnost.

Povjerenstvo je, kaže se u priopćenju, raspravljalo o stanju na šibenskim otocima, te utvrdilo prioritetne potrebe za financiranje projekata i održivi razvoj u okviru nacrta prijedloga Državnog programa otoka za iduću godinu.

Za izgradnju i rekonstrukciju otočkih pristaništa Županija od Ministarstva mora, turizma, prometa i razvitka traži 27,5 milijuna kuna, a za utvrđivanje granica pomorskog dobra i sanaciju ceste na otoku Žirju još 2,5 milijuna kuna.

Grad Šibenik iz državnog proračuna traži 37 milijuna kuna za kapitalne projekte na Kapriju, Žirju, Krapnju, Zlarinu i Obonjanu, te još 4 milijuna kuna za ulaganja u održivi razvoj tih otoka.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za kapitalna ulaganja i održivi razvoj otoka Prvića Gradsko poglavarstvo Vodica traži iz državnog proračuna oko 3 milijuna kuna.

Poglavarstvo općine Tisno planira 11 milijuna kuna državnih sredstava za sanaciju ceste i sportske dvorane, te za projekt vodovodne mreže na otoku Murteru, a milijun kuna za održivi razvoj otoka.

(Hina) xžpod yvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara