Silovao i ubio penzionerku u Osijeku, konačna presuda je 37 godina zatvora

Silovao i ubio penzionerku u Osijeku, konačna presuda je 37 godina zatvora
Ilustracija: Davor Javorovic/PIXSELL

VRHOVNI sud u petak je izvijestio da je, odbivši žalbu optuženika, potvrdio presudu Dejanu Gavranu osuđenom na 37 godina zatvora zbog silovanja i teškog ubojstva iz koristoljublja 75-godišnje osječke umirovljenice Zorke Jović.

Gavrana je optužnica teretila da je između 17. i 18. svibnja 2016. ušao u stan umirovljenice koju je, s namjerom da je usmrti kako bi se domogao novca i vrijednih stvari, nekoliko puta udario po glavi i gušio rukama, od čega je i umrla. 

Nakon ubojstva otuđio je žrtvinu bankovnu karticu s PIN-om te je dva puta s bankomata podigao ukupno osam tisuća kuna, a uzeo je i dva zlatna prstena koja je prodao za 640 kuna.

Osječki Županijski sud tada je zaključio kako je nedvojbeno utvrđeno da je Gavran počinio ta kaznena djela, kao i da je u trenutku silovanja žrtva bila živa.

Pri izricanju prvostupanjske presude sud nije utvrdio olakotne okolnosti, a kao otegotnu okolnost uzeo je u obzir da je okrivljenik više puta osuđivan za razna kaznena djela.

Vrhovni sud je izvijestio da je kod potvrđivanja kazne vodio računa o svim olakotnim i otegotnim okolnostima, a posebno je otegotnim ocijenjena brutalnost i bezobzirnost kod počinjenja zločina.

Za kaznu dugotrajnog zatvora od 37 godina Vrhovni sud je zaključio da je primjerena "osobnosti optuženika, generalnoj i specijalnoj prevenciji i njegovoj resocijalizaciji".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara