Sin 106-godišnje Britanke kojoj zatvaraju starački dom: Selidba će je ubiti

Tekst: I.Kri.
Foto: Ilustracija

U ENGLESKOM Wolverhamptonu traje bitka za zabranu zatvaranja staračkog doma u kojem je i šesta najstarija Britanka Louisa Watts.

106-godišnjakinja tamo živi četiri godine, a Gradsko vijeće želi zatvoriti zbog smanjenja troškova u ovo teško recesijsko vrijeme. Sin šeste najstarije Britanke, Derek Watts, rekao je kako vjeruje da će selidba njegovu majku ubiti, a Gradsko vijeće je zbog najave zatvaranja nazvao bešćutnim. "Šok koji će doživjeti moja majka će je ubiti", rekao je Derek te dodao kako su tu činjenicu potvrdili i stručnjaci, piše SkyNews.

Svim korisnicima ponuđen alternativni smještaj u drugim domovima

"Moja majka je preživjela dva svjetska rata i teško radila cijeli svoj životni vijek te ne zaslužuje da se tako prema njoj ponašaju", kazao je ljutiti Derek te dodao kako će tu bitku voditi do kraja.  Gradsko vijeće tvrdi da im treba dva milijuna funta kako bi starački dom prilagodili modernim standardima. Svim korisnicima su ponudili i alternativne smještaje u drugim domovima.

No, odvjetnik gospođe Watts uspio je prije dva tjedna odgoditi preseljenje staraca. O toj će se odgodi danas raspravljati na višem sudu u Londonu. Iz Gradskog vijeća Wolverhamptona samo su kratko poručili da je dom izgrađen prije 40 godina te više ne ispunjava moderne uvjete za stanovanje i nadaju se da će sud dozvoliti njegovo zatvaranje.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara