Sin Osame bin Ladena pozvao muslimane na terorističke napade na SAD

Sin Osame bin Ladena pozvao muslimane na terorističke napade na SAD
Screenshot: YouTube
 
SIN Osame bin Ladena pozvao je džihadiste da terorističkim napadima na SAD osvete smrt njegovog oca.
 
"Pozivam muslimane da se osvete Amerikancima, ubojicama Šeika, osobito onima koji su sudjelovali u tom odvratnom zločinu", rekao je Hamza bin Laden u audio snimci objavljenoj na propagandnim kanalima al-Kaide.
 
Hamza je u dugom govoru svog oca nahvalio kao "junaka muslimana diljem svijeta koji je promijenio duh džihada". Također je nahvalio talibane u Afganistanu, ali nije spomenuo ISIS, od kojeg se al-Kaida rastala nakon borbi za prevlast u 2014. godini.
 
"Oslobodite svoje zemlje od križarske vlasti"
 
Hamza je pozvao muslimane da "oslobode svoje zemlje od križarske vlasti" i uspostave šerijatski zakon. Izjavio je da poziva "potlačene muslimanske mase da ustanu protiv tlačenja i tiranije i pobune se protiv Amerike", objavio je Long War Journal.
 
Jean-Marc Rickli iz Ženevskog centra za sigurnosnu politiku (GCSP) rekao je da je izjava objavljena "u pravo vrijeme jer al-Kaida želi privući bivše borce ISIS-a", koji doživljava najveće poraze i gubitke teritorija.
 
"Al-Kaida će vjerojatno ponovo napasti zapad"
 
CIA je nedavno objavila prve snimke Hamze bin Ladena u odrasloj dobi, a prije toga je bio viđen samo na fotografijama iz djetinjstva. Analitičari su upozorili da bi mogao naslijediti svog oca kao vođa al-Kaide, koja prijeti napadom na Zapad:
 
"Ne bismo smjeli zanemariti sve veću prijetnju al-Kaide, koja će vjerojatno ponovo napasti Zapad", izjavio je Rickli. 
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara