Sin Trumpovog savjetnika za nacionalnu sigurnost otpušten nakon što je širio teorije zavjere o Clinton

Sin Trumpovog savjetnika za nacionalnu sigurnost otpušten nakon što je širio teorije zavjere o Clinton

Screenshot: Youtube

SIN Michaela Flynna, savjetnika za nacionalnu sigurnost novoizabranog američkog predsjednika Donalda Trumpa, nije više uključen u Trumpov tranzicijski tim, potvrdio je njegov potpredsjednik Mike Pence.

Glasnogovornik Trumpovog tima Jason Miller objasnio je da je Michael Flynn Jr. bio angažiran kao asistent svog oca, ali da više ne sudjeluje u timu, prenosi Yahoo News.

Flynn Jr. je otpušten iz Trumpovog tima nakon što je uhvaćen kako na društvenim mrežama promiče bizarnu teoriju zavjere prema kojoj je pizzerija u državi Washington centar pedofilske mreže koju vode Hillary Clinton i njen šef izbornog stožera John Podesta.

Lažna vijest da policija New Yorka istražuje Hillary Clinton zbog sudjelovanju u "međunarodnom lancu dječjeg robovlasništva" proširio se na marginama društvenih mreža i alternativnim web stranicama.

Histerija oko ove lažne vijesti kulminirala je kada je muškarac iz Sjeverne Karoline naoružan došao u dotičnu pizzeriju i zapucao, srećom bez žrtava.

Flynn stariji i mlađi promicali "Pizzagate"

No to nije odvratilo Flynna Jr. da prestane promicati teoriju zavjere koja je u međuvremenu dobila i neslužbeno ime, "Pizzagate". Tako je u ponedjeljak na Twitteru objavio poruku: 

"Dok se ne dokaže da je Pizzagate lažna, ostat će priča. Ljevica izgleda da zaboravlja Podestine e-mailove i brojne 'slučajnosti' vezane uz njih."

 

 

 I Michael Flynn stariji je ranije na društvenim mrežama promicao lažne vijesti o istrazi i optužnicama protiv Clinton u vezi "Pizzagatea". Flynn je i dalje dio Trumpove buduće administracije.

 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara