Sindičić rekao imena ubojica Stjepana Đurekovića, pred sudom će napokon govoriti i Perković

Sindičić rekao imena ubojica Stjepana Đurekovića, pred sudom će napokon govoriti i Perković

Foto: Hina

SVJEDOČENJE bivšeg djelatnika jugoslavenskih tajnih službi Vinka Sindičića u postupku koji se pred Visokim zemaljskim sudom u Muenchenu vodi protiv Josipa Perkovića i Zdravka Mustača trebalo bi biti nastavljeno 18. i 19. srpnja što dovodi u pitanje dosadašnji plan prema kojem se presuda očekivala 26. srpnja.

Nakon što je prije podne, odgovarajući na pitanja predsjednika sudskog vijeća Manfreda Daustera, Sindičić bivše djelatnike Službe državne sigurnosti Luku Sekulu i Branka Bijelića naveo kao direktne izvršitelje ubojstva Stjepana Đurekovića, poslijepodne je svjedok odgovarao na pitanja obrane u svezi sa svojim životnim putem i detaljima oko funkcioniranja tajnih službi no ovaj dio ispitivanja nije doveo do novih saznanja nakon čega je suđenje prekinuto a Sindičić je pozvan da se 18. i 19. srpnja ponovno odazove u svojstvu svjedoka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon svjedočenja Sindičića najavljeno je i iznošenje obrane samog Josipa Perkovića koji bi time prekinuo šutnju koja traje od početka procesa. S obzirom da su u kolovozu u Bavarskoj praznici, iznošenje završnih riječi obrane i tužiteljstva najvjerojatnije će se dogoditi u rujnu kada se očekuje i presuda.

Suđenje Josipu Perkoviću i Zdravku Mustaču za sudjelovanje u ubojstvu hrvatskog emigrantskog političara Stjepana Đurekovića u Wolfratshausenu pored Muenchena 1983. započelo je sredinom listopada 2014. a po prvobitnom planu je trebalo trajati do travnja 2015.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara