Sindikat Ine traži hitno uvođenje video nadzora na svim postajama

SINDIKAT Ine i naftnog gospodarstva (SING) traži da se žurno uvede video nadzor na sve Inine postaje, istaknuto je na današnjoj tiskovnoj konferenciji tog sindikata, a u povodu sve učestalijih napada na benzinske postaje, od kojih se posljednji dogodio u petak na Ljubljanskoj aveniji u Zagrebu.

Poslovodstvo Ine čini premalo za zaštitu svojih radnika na benzinskim postajama, ocijenio je predsjednik SING-a Božo Mikuš, upozoravajući da ako uskoro ne dođe do pomaka, bit će poduzete i druge sindikalne aktivnosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po podacima SING-a, samo u prvih devet mjeseci ove godine izvedeno je 130 provala na benzinskim postajama, 74 oružane pljačke i oko 500 puta korisnici su pobjegli ne plativši račun, a koje su poslije u većini slučajeva morali namiriti sami djelatnici.

Sredstva koja je INA osigurala još prije dvije godine nisu iskorištena za zaštitu kako radnika, tako i Inine imovine i kupaca, istaknuo je Mikuš dodajući da je video nadzor uveden na svega 20 posto postaja i to onih novoizgrađenih ili značajno obnavljanih.

Broj razbojstava povećava se iz godine u godinu, a najteže posljedice snose radnici, koji su poslije suočeni s trajnim psihičkim poremećajima, upozorio je Mikuš.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara