Sindikat metalaca: Stanje u šibenskom TLM-u je neodrživo

PODRUŽNICA Sindikata metalaca Hrvatske u šibenskom TLM-u uputila je danas pismo potpredsjedniku Vlade Slavku Liniću i ministru gospodarstva Ljubi Jurčiću u kojem tvrdi da je stanje u TLM-u neodrživo i nakon što je Vlada odobrila toj tvrtki jamstvo za novo kreditno zaduživanje.

Sindikalci su razočarani takvim razvojem situacije budući da je Vlada krajem travnja naložila Upravi donošenje programa restrukturiranja, a Ministarstvu gospodarstva ispitivanje odgovornosti Uprave za teško stanje u TLM-u.

U pismu tvrde da su proizvodni pogoni i dalje prazni, a radnici besciljno šeću tvornicom bez informacije o tome što se događa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po riječima Branka Petrića, sindikalnog povjerenika Tvornice prešanih proizvoda, u TLM je od novog jamstva stiglo 400 tona sirovine što nije dovoljno za ozbiljnu proizvodnju.

Sindikat metalaca traži da Vlada napokon otvoreno kaže kakav TLM treba Hrvatskoj i imenuje ljude koji su to sposobni provesti, a sadašnjoj Upravi ne vjeruje jer samo iskazuje milijunske gubitke.

Sindikalci se pitaju kakvu šansu ima prerađivačko poduzeće kao TLM ako u strukturi zaposlenih ima samo 30 posto proizvodnih radnika.

Otvoreno pismo sličnog sadržaja taj je sindikat, koji je u TLM-u manjinski u odnosu na HUS-ovu podružnicu, uputio na iste adrese i prije mjesec dana, no dosad od toga nije bilo nikakve koristi.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara