Sindikat metalaca: Zahvala Vladi na odobravanju jamstva za zajam "V. Lencu"

U POVODU jučerašnje Vladine odluke o davanju državnog jamstva HBOR-u za zajam od 17 milijuna dolara za završetak razvojnog projekta Brodogradilišta ´Viktor Lenac´, podružnica Sindikata metalaca Hrvatske u brodogradilištu izrazila je u ime 1.200 radnika zadovoljstvo i zahvalnost Vladi na razumijevanju i podršci.

Prvi put, nakon višemjesečne agonije i neizvjesnosti i straha od gubitka svih radnih mjesta, radnici toga riječkog škvera s pravom očekuju bolju i sigurniju budućnost, navodi se u priopćenju sindikata.

Članovi sindikata proteklih su mjeseci uložili velik trud u informiranje najšire javnosti, naših dioničara, gradskih i županijskih vlasti, Vlade i Sabora, kao i svih političkih stranaka, o značaju dovršetka razvojnog ciklusa i očuvanja radnih mjesta.

Odgovorno smo kritizirali Upravu i upozoravali na sve propuste koji su djelomično doveli do teškog stanja u kojem se nalazi ´Viktor Lenac´, podsjeća sindikat.

Završetkom razvojnog ciklusa brodogradilišta riječka je regija sačuvala nekoliko tisuća radnih mjesta, njezini građani sigurnost za sebe i svoje obitelji, a ulagači dobit, koja će se ostvariti kroz ´Lenčev´ razvoj, ističe se u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara