Sindikat MUP-a najavio sindikalni referendum o svojim zahtjevima

PREDSJEDNIK Nezavisnog sindikata djelatnika Ministarstva unutarnjih poslova Zdravko Lončar rekao je da će taj sindikat u prvih sto dana nove vlade provesti referendum među članstvom o zahtjevima za poboljšanjem statusa policajaca koje će uputiti novoj vladi.

Sindikat će tako tražiti, ako se članstvo suglasi s tim, povećanje plaća za srednju stručnu spremu deset posto, plaćanje pasivnog dežurstva, naknadu šalterskim službama za pet posto, plaćanje policajaca po zvanju, povećanje osigurane svote u slučaju smrti, kvalitetniju opskrbu opremom, kao i omogućavanje napredovanja u službi.

"Svim potencijalnim članovima vlade, bez obzira na stranke, želimo poručiti da će Sindikat djelovati idućih godina u tom smjeru", rekao je Lončar.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pozvao je svojih 6300 članova da izađu na izbore i glasuju za stranku za koju žele, ali da ispune svoju građansku dužnost.

Lončar je izvijestio da je Sindikat dosad podnio 3500 tužbi zbog nepoštivanja Kolektivnog ugovora za djelatnike MUP-a, kojima traži naplatu neisplaćenih naknada za prekovremeni i noćni rad, naknadu za civilno odijelo, božićnice, darove za djecu i druge naknade. Do sada je naplaćeno samo osamnaest tužbi, u ukupnom iznosu od 700.000 kuna, dodao je.

Lončar je rekao kako Sindikat s MUP-om već dvije godine pokušava dogovoriti naplatu tih potraživanja, za koja nikada nisu dobili odgovor zbog čega nisu isplaćena. Sindikat je predlagao pojedinačne nagodbe kako bi se ta situacija riješila mimo suda. Međutim, i nagodbe koje su potpisane nisu dosad poštivane, dodao je.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara