Sindikat policije dogovorio suradnju s mađarskim sindikatom granične policije

PREDSJEDNIK Sindikata policije Hrvatske Dubravko Jagić i tajnik Sindikata granične policije Mađarske Jozsef Horvath potpisali su danas u Zagrebu ugovor o sindikalnoj suradnji.

Sporazumom će biti uspostavljena suradnja dvaju sindikata oko svih pitanja vezanih za radno-pravni i ekonomsko-socijalni položaj hrvatskih i mađarskih policijskih službenika, naglasio je Jagić.

Dodao je kako je njegov sindikat spreman podržati mađarske kolege, a po potrebi i nastupiti u zajedničkim akcijama prema poslodavcu, u cilju poboljšavanja statusa sindikalnih članova.

Tajnik mađarskog sindikata istaknuo je da je suradnja vrlo bitna na području razmjena informacija i iskustava, s obzirom da mađarska granična policija već radi prema standardima članica EU.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

´Naši zadaci na razini su europskih, no plaće su još uvijek šest do osam puta manje nego u zemljama EU´, kazao je Horvath.

Podsjetivši da je Sindikat policije Hrvatske lani potpisao sličan sporazum sa slovenskim kolegama, Jagić je najavio skoro potpisivanje sporazuma o suradnji s ´najjačim policijskim sindikatom Italije´.

Namjera nam je ugovoriti suradnju i sa sindikatima svih ostalih zemalja u regiji, kazao je Jagić dodajući da će ustrajati na potpisivanju Granskog kolektivnog ugovora za Ministarstvo unutarnjih poslova.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara