Sindikat poziva uhljebe da ne čitaju Index

Sindikat poziva uhljebe da ne čitaju Index
Foto: Sandra Šimunović/Pixsell, Sindikati

SINDIKAT poziva uhljebe da ne čitaju Index.

Nije šala, članovi sindikata su mailom dobili dopis u kojima ih se poziva da bojkotiraju Index.

Na mail su nam ukazali čitatelji koji su kao članovi sindikata dobili poziv na bojkot Indexa, no kako se ne smatraju uhljebima, nisu se prepoznali ni u ovom pozivu sindikata, nego su nam ga proslijedili kako bi nas obavijestili o neuobičajenoj praksi sindikata. 

Objavili smo tekst u kojem smo kritizirali sindikalne uhljebe i uhljebe općenito. Sindikati javnih službi su se prepoznali

U pismu potpisanom sa "Sindikati javnih službi" koje je poslano zaposlenicima koji rade u javnim službama, poziva ih se da ne čitaju Index jer je sindikalnim glavešinama zasmetao tekst objavljen na Indexu pod naslovom: Uhljebi prijete štrajkom :) Bi li itko uopće primijetio da ne rade?

U njemu smo podsjetili da je upravo glomazni javni sektor, njegovo financiranje i neprestano bujanje (bez obzira na to što je broj stanovnika Hrvatske sve manji) jedan od glavnih problema današnje Hrvatske.

Podsjetili smo i na činjenicu da je javni sektor prilično neefikasan i glomazan, ali i da broj uhljeba iz dana u dan raste. Index je početkom godine pisao o rastu broja zaposlenih u javnom sektoru  - u prvih devet mjeseci 2017. zaposleno ih je oko 2600 više, a trend je vidljiv i ranijih godina.

Upozorili smo da se plaće svih tih ljudi osiguravaju iz privatnog sektora koji je, upravo zbog nedostatka novca koji je svaki mjesec potreban da se namiri politički zaposlene parazite, pritisnut silnim porezima.

Završili smo zaključkom da sindikati s time nemaju problema, nego da svakih nekoliko mjeseci uredno prijete štrajkom jer žele više.

Vrlo je jasno, dakle, da smo, na temelju teško oborivih činjenica (neka sindikati slobodno pokušaju oboriti ove činjenice), kritizirali dvije vrlo ciljane grupe. Jedna je vodstvo sindikata, a druga su, vrlo smo to jasno napisali, politički zaposleni paraziti.

Pismo uhljebima da prestanu čitati Index poslano iz sindikata Vilima Ribića, u njemu učitelje, liječnike i medicinske sestre svrstali u uhljebe

Vođe sindikata su se, sudeći prema njihovu pismu, prepoznali u ovome, pa su onda posegnuli za onime što uobičajeno rade. 

"Otvoreno nazivajući učitelje, liječnike i medicinske sestre 'politički zaposlenim parazitima' čije se plaće 'osiguravaju iz privatnog sektora' i etiketirajući ih kao 'jedan od glavnih problema današnje Hrvatske' urednici i vlasnici portala Index.hr ciljano potiču animozitet prema cijeloj jednoj skupini koja marljivo i nesebično radi u korist građana ove zemlje te vlastitim entuzijazmom održava od države zanemarene javne servise na kakvoj-takvoj razini kvalitete", piše u pismu Sindikata javnih službi. 

Pismo je, vidljivo je na jednom od screenshota koje su nam poslali čitatelji, poslao Robert Brozd, djelatnik informativne službe tajništva Nezavisnog sindikata znanosti kojem je na čelu donedavno bio Vilim Ribić, sindikalac koji leti biznis klasom. Ribić je sada prešao na funkciju ravnatelja tajništva, istog onog iz kojeg je poslan ovaj dopis. U njemu su sami sindikati odlučili svrstati baš učitelje, liječnike i medicinske sestre među uhljebe. Nama su, recimo, asocijacija za uhljebe kojekakvi lupači pečata i drugi bespotrebni i besmisleni državni uposlenici (što naravno ne znači da politički zaposlenih uhljeba nema u zanimanjima koja spominju), no sindikalni čelnici u obrani samih sebe nekako baš uvijek kao štit izvuku učitelje, liječnike i medicinske sestre. 

Ovim su pismom dokazali da nisu besposleni paraziti :)

Nije to jedino suludo iz pisma sindikata pa tako Index uspoređuju s, pazite sad, Breitbartom i FOX Newsom te, vrlo patetično, tekst na Indexu nazivaju "govorom mržnje prema onima koji obrazuju, liječe i skrbe se za naše najmilije". 

"Apeliramo na vas da svi zajedno prestanemo otvarati stranice Indexa i svojim 'klikovima' podizati njihov dnevni promet i zaradu te na taj način podržavati takvu, otvoreno neprijateljsku uređivačku politiku", zaključuju u svom apelu koji prenosimo kako ne bi ostao zarobljen u e-mail inboxima uhljeba i onih koje su sindikalci pogrešno svrstali u uhljebe. Doista bi bila šteta da ostatak javnosti ostane uskraćen za ovaj apel iz kojeg se prilično dobro vidi čime se u Hrvatskoj bave sindikati.

Ovaj sindikalni poziv svakako demantira da je riječ o besposlenim parazitima. :)

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara