Sindikat pravosudne policije o slučaju krađe u riječkom zatvoru

PREDSJEDNIK Sindikata pravosudne policije Hrvatske (SPPH) Vlado Dubrović ustvrdio je da su u prošlotjednom slučaju krađe novca zatvorenika u riječkome zatvoru "pojedini mediji o tome izvješćivali tendenciozno i senzacionalistički" navodeći ime i prezime pravosudnog policajca kojega se sumnjiči za to djelo.

Time se, tvrdi Dubrović u priopćenju objavljenom na internetskim stranicama toga sindikata, prejudicira njegova krivnja. SPPH, nastavlja Dubrović, osuđuje otuđivanje tuđih stvari, a posebice u tom slučaju, u kojem je osumnjičen pravosudni policajac. No, ističe u nastavku, neprihvatljivo je i spominjanje imena i prezimena oštećenih zatvorenika koji se s tim nisu složili.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dubrović je, podsjetivši na tzv. aferu mobitela u riječkome zatvoru, rekao da do danas pravosudni policajci nisu obaviješteni o provedenoj istrazi. SPPH traži da se odgovori kako su ti mobiteli ulazili u zatvor kako bi se prekinulo kolektivno optuživanje svih pravosudnih policajaca. Dubrović je spomenuo i tzv. "aferu nož" u riječkom zatvoru, napominjući da je nakon svega na toj dužnosti isti upravitelj.

Prošlog tjedna otkriveno je da je zatvorenicima u riječkome Okružnom zatvoru nestao novac iz pologa, za što je osumnjičen i zatim suspendiran pravosudni policajac. U tzv. aferi mobitela utvrđeno je da je na neutvrđen način prošle godine zatvorenicima dostavljeno sedam mobilnih uređaja. U rujnu je u tzv. "aferi nož" upravitelj riječkog zatvora Anton Eržen, po njegovim riječima, želeći pokazati neučinkovitost osiguranja u zatvoru, jednom pravosudnom policajcu pod grlo stavio nož, koji je unatoč provjeri unesen u zatvor. Upraviteljev rad bio je nakon toga pod provjerom središnje službe za zatvorski sustav, ali je Eržen ostao na toj dužnosti.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara