Sindikat pulskog "Uljanika" nastavit će pregovore s Upravom brodogradilišta

Premda se 77,4 posto članova Sindikata Istre i Kvarnera u pulskome Brodogradilišu "Uljaniku" na prošlotjednom referendumu izjasnilo za štrajk, Izvršni odbor tog sindikata odlučio je nastaviti pregovore s Upravom tog brodogradilišta o povišici plaća.

O toj odluci danas su novinare u Puli izvijestili predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić, te Rajko Kutlača uime povjereništva u "Uljaniku".

Bulić je istaknuo da pregovori s poslodavcem mogu trajati najviše 30 dana. Ako u tom roku ne bude "kvalitetnih pomaka, organizirat će se štrajk", dodao je.

O tim zaključcima Sindikat Istre i Kvarnera sutra će izvijestiti Sindikat metalaca kao većinski "Uljanikov" sindikat.

Naime, dva su sindikata krajem prošle godine dogovorila zajednički nastup u odnosu prema poslodavcu i zatražila povišicu osnovne plaće, koja je 1310 kuna, pozivajući se pritom na produktivnost i uspješan rad Brodogradilišta u protekle tri godine, te na redovitu isporuku brodova.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prema Protokolu o pregovorima, koji su tada potpisali predstavnici dvaju sindikata i Uprava "Uljanika", pregovori bi trebali trajati tri mjeseca.

No, s obzirom na to da u tom roku nije postignut nikakav dogovor, pregovori su polovicom ožujka prekinuti iako Uprava "Uljanika" smatra da prekid nije u skladu sa zakonskim propisima i Protokolom, rekao je danas predsjednik Sindikata Istre i Kvarnera Bruno Bulić.

"Kako bi se izbjegla različita tumačenja tog protokola, te kako bi se mirno riješio problem, odlučili smo se za nastavak pregovora", dodao je.

Sindikati su najprije tražili da se osnovna plaća poveća na 2000 kuna, a nakon što je taj prijedlog Uprava "Uljanika" odbila, traže osnovnu plaću od 1650 kuna.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara