Sindikat telekomunikacija traži novi sastanak s vladom o stanju u HT-u

HRVATSKI sindikat telekomunikacija zatražio je danas novi sastanak s predstavnicima Vlade na najvišoj razini u vezi situacije u Hrvatskom telekomu (HT) i odgode prodaje sedam posto dionica HTa radnicima i ranije zaposlenima u HT-u.

Duboko razočarani nedolaskom predstavnika Vlade na sastanak u Uredu za socijalno partnerstvo, koji je održan 27. listopada, sindikalci u priopćenju upućuju Vladi "opravdane strahove za socijalnu i radnu sigurnost HT-a, te negodovanje zbog zaustavljanja prodaje sedam posto dionica HT-a radnicima".

Predstavnici sindikata žele upoznati Vladine dužnosnike s potezima i namjerama koje HT-ov većinski vlasnik Deutsche Telekom (DT) provodi ili ima namjeru provoditi u svim kompanijama Srednje Europe u kojima ima većinsko vlasništvo, a odnosi se na socijalnu i radnu sigurnost radnika HT-a i njihovih obitelji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Želimo vam skrenuti pozornost na činjenicu da je ugrožen i nacionalni interes Hrvatske, jer Uprava HT-a u potpunosti slijedi naloge DT-a, neovisno o hrvatskim interesima", tvrdi se u priopćenju.

Sindikat također smatra kako ne postoji nijedan opravdani razlog za odgodu prodaje sedam posto dionica HT-a radnicima, posebice jer je postignut zadovoljavajući dogovor između Vlade i većinskih sindikata u HP-u i HT-u.

Radi moguće politizacije tih zahtjeva sindikat moli Vladu za razgovor odmah nakon izbora, te upozorava da bi izostanak dijaloga na traženoj razini mogao rezultirati velikim prosvjedom i općim štrajkom.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara