sindikat znanosti: zagrebačko sveučilišta bez strategije i jasne politike

Odluka Senata zagrebačkog Sveučilišta o poništenju nultih kvota na tri smjera Hrvatskih studija i način njezina donošenja upućuju na nedostatak vizije, strategije i dosljedne visokoobrazovne politike sadašnjeg i ostalih senata u zadnjih deset godina, ustvrdio je danas Nezavisni sindikat znanosti i visokog obrazovanja.

Kad bi Sveučilište imalo jasnu politiku, u kojoj se znaju prioriteti i prepoznaju područja u kojima je konkurencija potrebna, a u kojima štetna, politiku usklađenih kapaciteta Sveučilišta i društvenih potreba, tada bi pristup Hrvatskim studijima bio nedvosmislen, a odluka brza i unaprijed jasna, ističe se u današnjem priopćenju koje je potpisao predsjednik Velikog vijeća Sindikata znanosti Vilim Ribić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Po njegovoj ocjeni dvojbe se ne mogu rješavati bez kriterija i djelomično. Dodaje, međutim, da suvislu politiku naših sveučilišta nije ni moguće izgraditi na sadašnjim zakonskim propisima, koji "razbijaju" zagrebačko Sveučilište zbog različitih interesa.

"Bez istinski integrirana sveučilišta, s članovima senata koji odgovaraju sveučilišnoj cjelini, a ne pojedinim njegovim dijelovima, nije moguća ni razvojna politika ni strategija", stoji u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara