Sindikati državnih službi u morh-u traže sastanak s rončevićem

Sindikati državnih službi koji djeluju u Ministarstvu obrane (MORH) i Oružanim snagama (OSRH) zatražili su danas sastanak s novim ministrom obrane Berislavom Rončevićem.

Sindikat državnih i lokalnih službenika, Sindikat djelatnika u zrakoplovstvu i Sindikat vojnih službenika i namještenika u svojem dopisu izražavaju nadu da će se spremnost nove Vlade na otvorenost prema građanima primjenjivati i u MORH-u.

"Vjerujemo da ste svjesni težine odgovornosti koju imaju naši sindikati u zastupanju interesa službenika i namještenika MORH-a i OSRH-a s obzirom na broj od preko 5.000 članova triju sindikata", kaže se u dopisu i predlaže da se na sastanku utvrdi model buduće suradnje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Od gorućih pitanja sindikati ističu odlaganje objave dvaju odluka o uvećanju plaća državnih službenika i namještenika u MORH-u i OSRH-u za 15 posto zbog uvjeta rada.

Te je odluke bivša ministrica Željka Antunović, nakon što je to odbijala učiniti više od godinu dana, napokon potpisala 19. prosinca, ali dosad nisu upućene na objavu u "Narodnim novinama", što je preduvjet za njihovu primjenu.

Sindikati predlažu Rončeviću da uputi na objavu sporne odluke, kako bi na sastanku zajednički mogli konstatirati uspješnu uspostavu socijalnog dijaloga u MORH-u.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara