Sindikati objavili rezultate referenduma među učiteljima

Sindikati objavili rezultate referenduma među učiteljima
Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL

JUČER u popodnevnim satima po društvenim mrežama proširila se informacija kako danas u svim školama u Hrvatskoj kreće frontalni štrajk do ispunjenja zahtjeva. U večernjim je satima ta informacija potvrđena.

Sindikat Preporod objavio je jutros rezultate referenduma koji su proveli među svojim članovima i učiteljima o štrajku o ponudi vlade prema kojoj će im se povećati koeficijent za 2 posto od 1. srpnja iduće godine.

Na izjašnjavanju, provedenom 13. i 14. studenoga 2019. godine u 381 osnovnoškolskoj i srednjoškolskoj ustanovi, među sindikalnim članovima, ali i svim zaposlenicima koji su sudjelovali u štrajku, 94,09% onih koji su pristupili izjašnjavanju usprotivili su se prijedlogu vlade Republike Hrvatske o povećanju koeficijenata od 2% svim zaposlenicima u školama od 1. srpnja 2020. godine.

U osnovnim školama protiv ponude vlade bilo je 93,06% zaposlenika koji su pristupili izjašnjavanju, dok se srednjim školama ponudi vlade usprotivilo 96,12% zaposlenika.

Za nastavak štrajka do ispunjenja sindikalnih zahtjeva izjasnilo se 91,04% onih koji su pristupili izjašnjavanju, 93,14% članova u osnovnim školama i 89,98% članova u srednjim školama. Izjašnjavanju su pristupila 8922 člana Sindikata Preporod i 2944 zaposlenika koji nisu sindikalno organizirani", objavili su.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara