Sindikati se ipak sastali s Kosor i dogovorili pregovore o ZOR-u

Tekst: H.A./V.Š.
Foto: Davor Pongračić/Cropix

VLADA i sindikati su na sastanku u Banskim dvorima dogovorili sedmodnevne pregovore o prijedlogu izmjena Zakona o radu. Za to vrijeme zakonski prijedlog neće biti uvršten na dnevni red Hrvatskog sabora.

Sindikati skupljaju potporu za referendum i najavili tužbu protiv Vlade

Josipović: Sindikalci moraju razumjeti Vladu i Vlada sindikalce 

Pokušat ćemo do sljedeće srijede dogovoriti poboljšanje izmjena ZOR-a na tragu prijedloga sindikalnih središnjica, izjavila je nakon sastanka premijerka Jadranka Kosor. Prvi pregovarački sastanak održat će se sutra u Ministarstvu gospodarstva, rada i poduzetništva, a tijekom sedam dana pregovora Vlada se obvezala zatražiti da prijedlog izmjena ZOR-a neće doći na dnevni red Sabora.

Sindikati ipak počinju sa skupljanjem potpisa za referendum

Predstavnici sindikata su jučer održali sastanak i s predsjednikom Josipovićem koji su kasnije ocijenili pozitivnim. U zajedničkom priopćenju predsjednika Ive Josipovića i čelnika sindikata Vilima Ribića, Ozrena Matijaševića, Damira Jakuša i Krešimira Severa, piše da se na sastanku tek izrazila briga za radnika i njegova prava, ali je izražena i nada u nastavak pregovora s Vladom.

Predstavnici pet sindikalnih središnjica su prošloga tjedna odbili pregovarati i s premijerkom Kosor i predsjednikom Josipovićem. Najavili su da neće prisustvovati današnjem radnom sastanku s premijerkom jer nije udovoljeno njihovim zahtjevima za povlačenje Vladina prijedloga izmjena Zakona o radu.

Paralelno s pregovorima sindikati će sutra započeti akciju prikupljanja potpisa za raspisivanje referenduma protiv izmjena ZOR-a koja će trajati do 23. lipnja.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara