Sindikati se sastali s Upravom Uljanika i šefom Brodosplita. Ništa nisu postigli

Sindikati se sastali s Upravom Uljanika i šefom Brodosplita. Ništa nisu postigli
Foto: Dusko Marusic/PIXSELL

PREDSTAVNICI sindikata koji djeluju u pulskom brodogradilištu izvijestili su da je njihov dvosatni razgovor s predstavnicima Uprave Uljanika i prvim čovjekom Brodosplita Tomislavom Debeljakom završio bez konkretnih rezultata te su ponovili kako im je bitno zadržavanje brodogradnje i što većeg broja zaposlenika.

"I dalje nemamo službenu potvrdu Uprave Uljanika o tome tko je od potencijalnih investitora predao ponude za preuzimanje Uljanik Grupe, tako da i dalje možemo samo nagađati ili prihvatiti informacije koje se pojavljuju u pojedinim medijima", izjavio je za Hinu predsjednik Jadranskog sindikata Boris Cerovac.

Cerovec i Šverko: Ne želimo favorizirati nijednog od potencijalnih investitora

Dodao je kako su predstavnici sindikata na sastanku s Upravom i čelnikom Brodosplita jasno poručili kako ne žele favorizirati nikoga od potencijalnih investitora te da zato i žele razgovarati sa svakim investitorom koji je iskazao interes.

"Nama je bitno, što smo na sastanku jasno poručili i gospodinu Debeljaku, zadržavanje brodogradnje a ne pokretanje nekretninskog biznisa te zadržavanje što većeg broja zaposlenika. Sve to želimo osigurati kroz socijalni sporazum koji bi trebao prihvatiti i potencijalni partner", poručio je Cerovac. 

Povjerenik Sindikata metalaca Hrvatske (SMH) u Uljaniku Đino Šverko također je potvrdio kako sindikati žele razgovarati sa svim potencijalnim investitorima.

"Današnji sastanak nije nam donio konkretne rezultate, nije se uopće razgovaralo o planovima i mogućim rješenjima", dodao je.

Uz obrazloženje ponude, jedna od zanimljivijih tema je i pitanje privremenog financiranja, odnosno način na koji potencijalni partner namjerava riješiti problem plaća i proizvodnje u Uljaniku ako država ostane na stajalištu da financijski više ne može pomoći kompaniji do početka ulaska u restrukturiranje koji se očekuje najranije u svibnju. 

Zasad još, po pitanju bilo kakvih informacija, vrlo tajnovita Uprava "Uljanika" u subotu je nastavila sinoć započeti posao vaganja pristiglih ponuda, a nakon sastanka s prvim čovjekom "Brodosplit"a Tomislavom Debeljakom i sindikatima, članovi Uprave sastali su se i s direktorima svih društava "Uljanika".

Ponude iz australske Scenic grupe i splitskog Pomorskog instituta

Iz neslužbenih izvora doznaje se kako su, uz Brodosplit, ponudu za preuzimanje Uljanik grupe poslali još australska Scenic grupa i Pomorski institut iz Splita.

Podsjetimo, predsjednik Uprave Uljanika Emil Bulić u petak je izjavio u Puli kako je procesu dubinskog snimanja poslovanja Uljanika pristupilo ukupno šest tvrtki.

Proces dubinskog snimanja poslovanja Uljanika zaključen je u četvrtak u 18 sati, a u petak navečer u 20 sati istekao je rok za predaju obvezujuće ponude potencijalnoga strateškog ulagača Uljanik Grupe. Uprava Uljanika ponude bi u ponedjeljak trebala predstaviti ministru gospodarstva Darku Horvatu.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
;
Učitavanje komentara