Sinj: Jednomjesečni pritvor i optužnica protiv krijumčara projektila

IZVANRASPRAVNO vijeće Općinskog suda u Sinju odredilo je na prijedlog Općinskoga državnog odvjetništva jednomjesečan pritvor 42godišnjem Boži Grgiću u čijem je automobilu kod Trilja pronađena veća količina streljiva za ručni bacač, zbog čega je optužen za kažnjivo djelo posjedovanja oružja i eksplozivnih tvari, potvrdio je predsjednik Općinskog suda u Sinju Luka Grgat.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Grgića, rodom iz odžačke općine u BiH s prebivalištem u Zagrebu, s 50 originalno zapakiranih projektila za ručni bacač 14. studenog u blizini Ugljana kod Trilja uhitila je pogranična policija i sprovela istražnom sucu Županijskog suda u Splitu, pred kojim se branio tvrdnjom da projektili nisu njegovi, nego da ih je pronašao na cesti. Istražni sudac odredio mu je 48-satni pritvor.

Općinsko državno odvjetništvo u Sinju jučer je protiv Grgića podignulo optužni prijedlog u kojemu se navodi da je na neutvrđenu mjestu u Splitsko-dalmatinskoj županiji od nepoznate osobe preuzeo i spremio u osobni automobil 50 komada streljiva za ručni bacač kalibra 40 mm. Nakon toga odvjetništvo je zatražilo i određivanje pritvora, što je sinjski sud i prihvatio.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara