Sinovi dekana Previšića i akademika Ježića zaposleni su na Filozofskom fakultetu za vrijeme Borasa

Sinovi dekana Previšića i akademika Ježića zaposleni su na Filozofskom fakultetu za vrijeme Borasa

Ilustracija: Index (Hina,HRT)

DEKAN Filozofskog fakulteta u Zagrebu Vlatko Previšić i akademik Mislav Ježić najglasniji su u napadima na dio vlastitih studenata na Filozofskom fakultetu, ali i obrani ideji o suradnji između Filozofskog fakulteta (FF) i Katoličko bogoslovnog fakulteta (KBF).

Dio profesora, ali i studenata uvjeren je kako vjernost dekana Previšića i akademika Ježića prema idejama bivšeg dekana FF-a, a današnjeg rektora Damira Borasa ima veze s kadrovskim rješenjima na FF-u.

Naime sinovi Previšića i Ježića zaposleni su na FF-u i to pred kraj Borasova mandata.

Tako je od 1. srpnja 2013. godine Martin Previšić zaposlen kao asistent na Odsjeku za povijest Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu. Doktorski rad pod naslovom Povijest informbirovskog logora na Golom otoku 1949.-1956., izrađen pod mentorstvom prof. dr. sc. Ive Banca, obranio je 7. srpnja 2014. godine.Ljudevit Fran Ježić zaposlen je na FF-u od rujna 2013. na Odsjeku za filozofiju kao asistent, a od srpnja 2015. kao poslijedoktorand.

Boras je izabran za rektora u travnju 2014. godine.

Podsjetimo kako je upravo Ježić uz Previšića u emisiji Otvoreno HTV-a branio i dekana Previšića, ali i rektora Borasa.

"Mislim da ova atmosfera sigurno nije primijenjena Sveučilištu. Čini se da se uvela nova metoda javnoga djelovanja nakon prošlih izbora, koja se sastoji u hajci na glave nekih ljudi. Na našem fakultetu, meta je dekan Previšić. Suradnja s KBF-om je bila platforma za mobilizaciju dijela profesora i studenata na FFZG-u", govorio je Ježić na HRT-u.Valja napomenuti da su bivšem dekanu Filozofskog fakulteta Damiru Borasu, da bi bio izabran za rektora 2014. godine, trebali glasovi upravo KBF-a. Za inicijativu Akademska solidarnost dvojbe ni danas nema. Bezakonje, izbacivanje studenata s fakulteta, zaštitari, zabrana Plenuma i blokada studentskog prostora izravna je posljedica političkog deala Borasa s KBF-om.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara