Šipan: Počela međunarodna ljetna škola o EU i jugoistočnoj Europi, o NATO-u ...

NA OTOKU Šipanu počela je danas Međunarodna ljetna škola, a na četirima seminarima razgovarat će se o europskoj sigurnosti i rješavanju sukoba na jugoistoku Europe, odnosima Europske unije i zemalja jugoistočne Europe, te o europskoj sigurnosti i NATO-ovoj politici prema jugoistoku Europe.

Seminare organizira Atlantsko vijeće Hrvatske i Centar za međunarodne studije iz Zagreba u suradnji sa Zakladom Friedricha Eberta, Zakladom Konrada Adenauera i NATO-ovim Odjelom za informiranje iz Bruxellesa.

Ove će godine kroz Međunarodnu ljetnu školu proći više od 150 političara, diplomata, vojnih dužnosnika, znanstvenika i novinara iz država jugoistočne Europe, SAD-a i zapadne Europe, izvijestio je na otvorenju Međunarodne ljetne škole predsjednik Atlantskog vijeća i direktor Centra za međunarodne studije prof. dr. Radovan Vukadinović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnovna je zamisao mladim čelnicima (političkim, vojnim, znanstvenim i sl.) iz država jugoistočne Europe približiti suvremene međunarodne odnose u Europi, i to u vezi s najnovijim kretanjima u Europskoj uniji i NATO-savezu, te politiku tih institucija u odnosu prema ovoj regiji, ističu u Atlantskom vijeću Hrvatske.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara