Šipan: Ppočeo seminar "NATO i jugoistočna Europa"

MEĐUNARODNI znanstveni seminar "NATO i jugoistočna Europa" počeo je u nedjelju na otoku Šipanu u organizaciji Atlantskog vijeća Hrvatske i Ureda za informiranje NATO-a sa sjedištem u Bruxellesu.

Na seminaru, koji će trajati do 6. rujna, sudjeluje trideset sudionika - djelatnika državnih ministarstava, diplomata, novinara, polaznika poslijediplomskih studija iz Velike Britanije, Nizozemske, Njemačke, Austrije, Slovačke, Slovenije, Hrvatske, BiH, Srbije i Crne Gore, Makedonije i Albanije, navodi se u priopćenju Atlantskog vijeća Hrvatska.

Predstavnik NATO-a Gay Gerbaud naglasio je da je izbor Hrvatske za održavanje ovog seminara logičan odraz hrvatskog približavanja NATO-u, ali i želje NATO-a da se Hrvatskoj i na ovaj način pomogne da taj svoj cilj čim prije i ostvari.

Profesor Radovan Vukadinović, predsjednik Atlantskog vijeća RH, istaknuo je da je ovo postao tradicionalni seminar na kome se okupljaju znanstvenici i mladi lideri iz JI Europe i ostalih europskih zemalja te da on služi kao most za približavanje ovog dijela Europe euroatlantskim integracijama.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara