Točio benzin na Ininoj benzinskoj pumpi u blizini Splita pa završio na policiji

Točio benzin na Ininoj benzinskoj pumpi u blizini Splita pa završio na policiji

Screenshot: Google Street View, Index

ČITATELJ Indexa je u subotu sipao benzin u rezervoar svojeg auta na benzinskoj postaji Ine Kozjak jug u Blacama na autocesti Zagreb - Split, a onda je, kako nam je napisao, uslijedio kaos.

POS uređaji nisu radili

"Utočio sam gorivo u svoj automobil na točioniku br. 7 oko 21:20 h i otišao platiti. Bio sam u redu za plaćanje kada sam vidio da se kupcima redovito odbija plaćanje karticama. Došao sam na red i ja te pružio bankovnu karticu, koja mi je odbijena. Iz ponašanja djelatnika sam vidio da je to danas redovita pojava, tj. da POS uređaj ne radi", napisao je čitatelj.

Kaže kako su mu djelatnici Ine rekli da primaju samo gotovinu, a kako on nije imao uz novaca, djelatnici benzinske postaje rekli su mu da će policiji prijaviti krađu.

"Nazvao sam i svoju banku da mi kažu razlog odbijanja kartice, na što su mi oni odgovorili da ne vide razlog obijanja i da nije problem u njima", dodaje čitatelj.

U blagajni su bile novčanice eura

Objašnjava kako mu je bilo vrlo neugodno jer se, uz još neke strance, našao u situaciji da se osjeća poput zatočenika zbog neplaćenog računa. Djelatnici benzinske svima su "s dva prsta pokazivali" koji je način plaćanja u tom trenutku jedino moguć.

"U blagajni koja je bila otvorena vidio sam novčanice eura od 50 i niže apoene. Kupci, mahom stranci, raspitivali su se kod mene koji je tečaj eura. Napominjem da je tek na moje inzistiranje Benzinska postaja bila blokirana. Po reakciji djelatnika vidljivo je da je takva situacija bila tijekom čitavog dana", opisuje situaciju u kojoj se našao čitatelj.

Kako tvrdi, nigdje na ulasku u benzinsku postaju nije bilo obavijesti da POS uređaj ne radi i da se računi plaćaju isključivo u gotovini. Nakon što su mu djelatnici rekli kako će ga prijaviti policiji za krađu, on je policiju nazvao sam.

Zvao je policiju, no nisu došli

"Odmah sam zvao policiju da sperem ljagu sa sebe jer ne želim ostati nikome dužan, a pogotovo ne da me se okarakterizira kao lopova. Policija mi je rekla da će doći i nakon par minuta su me zvali da neće, jer imaju već dosta prijava s navedene benzinske postaje (JUG I SJEVER)", piše čitatelj Indexa.

Posljednji pokušaj da račun za benzin ipak plati bio je upit čitatelja Indexa djelatniku benzinske da ručno "ispegla" karticu, na što je dobio odgovor da nemaju aparat za ručno peglanje kartice koju je imao kod sebe.

"Na kraju je mom strpljenju došao kraj (oko 22:05h) i sjeo sam u auto, otišao ravno u Policijsku postaju u Solinu, gdje sam sve ovo prijavio", piše naš čitatelj o svojem iskustvu na Ininoj Benzinskoj postaji Kozjak Jug na autocesti Zagreb - Split.

Ina je potvrdila poteškoće u radu

Na Indexov upit o situaciji koja se dogodila u subotu, Ina je potvrdila da je dobila prigovor našeg čitatelja te potvrdila da je na spomenutoj benzinskoj postaji bilo problema s kartičnim servisima.

"Za sada možemo potvrditi da je na maloprodajnom mjestu Kozjak jug, u navedeno vrijeme, zbog problema na telekomunikacijskoj infrastrukturi bilo tehničkih poteškoća u radu kartičnih servisa. Ovom prilikom izražavamo žaljenje zbog iskustva koje je takva poteškoća mogla eventualno prouzrokovati našim kupcima i zahvaljujemo na razumijevanju", piše u priopćenju iz Ine.

Dodaju da se navodi koje su dobili od strane našeg čitatelja provjeravaju. Na upit Indexa o naplati računa u eurima, u Ininom priopćenju piše: "Inino maloprodajno mjesto Kozjak jug je registrirano za obavljanje mjenjačkih poslova prema ugovoru sa Zagrebačkom bankom, a plaćanje goriva u cijeloj Republici Hrvatskoj provodi se isključivo u kunama. Također, Inini zaposlenici dužni su poštivati preuzete obveze iz radnog odnosa koje su propisane Pravilnikom o radu, u suprotnom postoje sankcije ovisno u težini povrede".

Policija se za sada nije oglasila o ovom problemu

Index je poslao upit i policiji o tome što se zapravo dogodilo i jesu li i kada odreagirali na prijavu. Do zaključenja ovog članka odgovor iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske nije stigao.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara