Šire se prosvjedi protiv Vučića, tisuće marširale u četiri srpska grada

Šire se prosvjedi protiv Vučića, tisuće marširale u četiri srpska grada
Foto: EPA

U BEOGRADU je sinoć održan peti prosvjed Jedan od pet milijuna protiv predsjednika Aleksandra Vučića i njegove vlade, a prosvjedna šetnja okončana je ponavljanjem zahtjeva za smjenu ministra unutarnjih poslova Nebojše Stefanovića te direktora i glavnog urednika Radiotelevizije Srbije Dragana Bujoševića i Nenada Lj. Stefanovića.

Prosvjednici su zatražili pet minuta u drugom dnevniku RTS-a, a direktora RTS-a Dragana Bujoševića optužili da javni TV servis već mjesec dana ignorira prosvjede na kojima se okupljaju tisuće građana.

Pročitano je otvoreno pismo u kojem se od Bujoševića i Stefanovića traži da se povuku s dužnosti jer ''umjesto činjenica na javnom medijskom servisu emitiraju laži i klevete predsjednika Srbije Aleksandra Vučića''.

Nekoliko tisuća prosvjednika prošetalo je središnjim gradskim ulicama noseći transparente ''Stop krvavim košuljama'', ''Jedan od pet milijuna'', "Počelo je", "Ti brojiš, mi odbrojavamo", a prosvjednici su puhali u zviždaljke i trube, dok su ispred kolone išli bubnjari.

Prosvjedi i u Kragujevcu, Nišu i Užičkoj Požegi

Organizatori su ranije na Facebook stranici Stop krvavim košuljama objavili zahtjeve, između ostalog da ''MUP prebrojava kriminalce, a ne demonstrante'' i ''da se zapošljavamo znanjem, a ne partijskom knjižicom''.

Prosvjedi u Beogradu traju već petu subotu zaredom, a održani su sinoć i u Kragujevcu, Nišu i Užičkoj Požegi.

Prva prosvjedna šetnja, Stop krvavim košuljama, održana je u povodu napada na čelnika stranke Ljevice Srbije Borka Stefanovića uoči oporbene tribine u Kruševcu.

Svi dosadašnji prosvjedi protekli su bez incidenata, uz zviždaljke i transparente s porukama protiv vlasti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara