Širi se objava o izdavanju nove prometne koja sjajno opisuje ludilo birokracije

Širi se objava o izdavanju nove prometne koja sjajno opisuje ludilo birokracije
Ilustracija: Index

OGORČENI status na svom Facebook profilu je jučer napisao jedan građanin. Ne može vjerovati što mora napraviti da bi obnovio prometnu dozvolu. Zato je napisao da mu je jasno zašto je Hrvatska na dnu Europe.

U čemu je problem?

Pa, čovjek je morao na tehnički pregled vozila, a kako su mu sva polja u prometnoj popunjena treba mu nova. Ali da bi dobio novu treba priložiti knjižicu vozila koja je ukinuta još 2013. godine. On priznaje da ju je negdje zagubio, ali je mislio da mu ne treba jer taj dokument više ne vrijedi.

Njegov status prenosimo u cijelosti:

"Zašto je Hrvatska na dnu Europe? Zato jer je najgluplja. Ono, skroz je najgluplja. Zemlja s posebnim mentalnim potrebama.

Gle sad. Tehnički pregled auta. U prometnoj su mi dozvoli popunjene sve rubrike, pa trebam novu. E, ali za izdavanje nove treba priložiti knjižicu vozila.

Ja to ne mogu jer mi se negdje izgubila. Nitko se time nije opterećivao jer je knjižica vozila kao vrsta dokumenta ukinuta još prije šest godina. Taj se dokument još od 2013. više ne izdaje. Ne postoji. Tko god sad obnavlja prometnu, a još uvijek ima knjižicu vozila, treba tu staru knjižicu priložiti, ona se onda poništi i više ju nemaš. The end.

Moraju poništiti knjižicu vozila. Koja ionako ne vrijedi

E, ali jebiga -- ja NEMAM taj nevažeći i više nepostojeći i nepotrebni dokument, pa mi oni ne mogu izdati prometnu. Da bi izdali prometnu, moraju poništiti knjižicu vozila. A oni nemaju što poništiti.

I onda, logično -- što drugo? -- moram ići na policijsku stanicu, prijaviti gubitak nepostojećeg i nevažećeg dokumenta i tražiti izdavanje novog, iako je nevažeć i pravno nepostojeć. Onda s tim novim (nevažećim i nepotrebnim) dokumentom, kakav država već šest godina zapravo ne izdaje, odem na stanicu za tehnički pregled, e da bi oni taj (nevažeći i pravno nepostojeći) dokument mogli poništiti!

I onda bez frke dobijem novu prometnu. Jednostavno, kaj ne?"

Index je poslao MUP-u upit oko knjižice vozila i izdavanja prometne dozvole. Odgovor ćemo objaviti čim ga dobijemo.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara