Širi se osmrtnica Ćire Blaževića nakon što je snimio spot za Pupovca

Širi se osmrtnica Ćire Blaževića nakon što je snimio spot za Pupovca
Foto: Dubravka Petric/PIXSELL, Facebook, Index

DRUŠTVENIM mrežama širi se lažna osmrtnica legendarnog trenera Ćire Blaževića.

Netko ju je izradio nakon što je prije dva dana objavljeno da je Ćiro snimio spot za Milorada Pupovca i njegov SDSS. Danas je objavljen i sam spot. 

Morbidna osmrtnica živom Ćiri Blaževiću

"Svim prijateljima, rođacima i poznanicima javljamo da nas je 15. svibnja 2019. godine kada je zauvijek napustio naš trener svih trenera", stoji u morbidnom uratku. 

Da je upravo Ćirina podrška Pupovcu nekoga motivirala da mu izradi lažnu osmrtnicu svjedoči to što je kao datum smrti stavljen upravo 15. svibnja, kada je objavljeno da se Ćiro uključio u kampanju SDSS-a 

U lažnoj osmrtnici najavljen je čak i sprovod Ćiri, i to 18. svibnja u 16 sati na zagrebačkom Mirogoju, a kao tugujući su navedeni "Milorad Pupovac s članstvom SDSS-a, Andrej Plenković (Anemični), Gordan Jandroković (Njonjo) itd.".

Nazvali smo Ćiru i pitali ga kako komentira osmrtnicu koju mu je netko izradio. 

Ćiro: Zahvalan sam mu, tko god je to napisao

"Zahvalan sam mu, tko god je tko napisao. Ja sam živ, a on napravio osmrtnicu i ja čitam tu osmrtnicu. Nema puno ljudi tu privilegiju. Napiši da sam mu zahvalan", rekao je kroz smijeh Ćiro. 

Objasnio je zašto se uopće odlučio na podršku SDSS-u.

"Samo za dobrobit naroda kojem pripadam i kojeg volim, znam da samo tolerancija, razumijevanje i dijalog može spriječiti ono najgore kroz što smo prošli. Moramo imati toleranciju za one druge vjeroispovijesti. A i Pupovac se ne treba previše buniti jer ima priliku reći u saboru sve što misli, za razliku od Hrvata u Srbiji koji nemaju tolku priliku", rekao je Ćiro za Index.

"Oni su isti kao mi"

Još jednom je naglasio da smatra da Srbi koji žive u Hrvatskoj nisu drugačiji od Hrvata i da bi odnos dvaju naroda trebao biti civiliziran. 

"Oni su isti kao mi. Najvažnije je da običan puk ima jedan civiliziran odnos. Ne znam zašto to ne bi bilo tako, kad pogledam povijest Francuza i Nijemaca, danas su u prijateljskom odnosu, a imali su sve razloge da se mrze", kaže Ćiro.

"Srbi moraju vidjeti naše prijateljstvo i našu dobronamjernost prema njima"

Imao je potrebu još nešto reći. 

"Zamisli, sine, molim te, ja da nisam Hrvat pravi, dokazani, ja se ne bi usudio tako intervenirati. Htio sam upozoriti sve Hrvate da trebaju imati toleranciju i razumijevanje za one koji su hendikepirani na neki način u društvu. Oni moraju vidjeti naše prijateljstvo i našu dobronamjernost prema njima. Tako se stvara naš kredibilitet kao nacije. Mi imamo svoju domovinu, uspostavimo jedan odnos susjedski, dobronamjerni. I da živimo u miru", poručio je Ćiro u kratkom razgovoru za Index.

Video: Pogledajte spot u kojem Ćiro daje podršku Pupovcu

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara