Sisačko-moslavački HDZ demantirao da kupuje vijećnike

PREDSJEDNIK sisačkomoslavačkog HDZ-a Ivan Šantek odbacio je danas medijske navode predstavnika SDPa o navodnom "kupovanju" vijećnika u Skupštini Sisačkomoslavačke županije i u sisačkom Gradskom vijeću.

"HDZ demantira izjave sisačkog SDP-a, objavljene u pojedinim dnevnim novinama, o tome kako je župan i nositelj županijske liste koalicije HDZ-HSLS-DC-DSU Đuro Brodarac za vijećnika nudio 1,5 milijuna kuna i tvrdnje SDP-a da je za mjesto vijećnika u Gradskom vijeću nuđen bilo kakav novac", rekao je Šantek danas na konferenciji za novinstvo u Sisku.

Ustvrdio je, naprotiv, da je čelništvo SDP-a nakon izbora "preko jednog vijećnika pokušalo razgovarati s nekim našim ljudima". "Pet vijećnika u našoj koaliciji meta su SDP-a, a SDP iznosi optužbe protiv HDZ-a, po sistemu da je napad najbolja obrana, kako bi se prikrila SDP-ova aktivnost", rekao je Šantek.

Istaknuo je da je HDZ u koaliciji s HSLS-om, DC-om i DSU-om osvojio 16 mandata u Županijskoj skupštini, isto kao na prošlim lokalnim izborima, kada je koalirao s HKDU-om, HPS-om i DSU-om. Izrazio je zadovoljstvo brojem općinskih načelnika i gradonačelnika koje će imati u Županiji, te je potvrdio da je HDZ započeo pregovore s potencijalnim poslijeizbornim partnerima - strankama koje su ušle u Županijsku skupštinu.

Kazao je da će u novoj Županijskoj skupštini HSP imati 9 vijećnika, HSU tri, SDSS dva vijećnika. Koalicija SDP-HNS- HSS- LS -SDA imat će 19 vijećnika i dobit će još jednog vijećnika srpske nacionalne manjine pa će imati ukupno 20 vijećnika, kazao je.

Rekao je da ga "čudi jučerašnja izjava predsjednika Županijskog izbornog povjerenstva u Sisku Danka Kovača o HDZ-u kao gubitniku na izborima", jer se HDZ "ne može prepoznati među gubitnicima na ovim izborima".

Kovač je jučer, odbacujući utemeljenost kaznene prijave koju je protiv njega podnio sisački HDZ za zloporabu položaja i ovlasti, rekao, među ostalim, da je "pravo gubitnika da prigovara".

"Kovač je izjavom o gubitnicima na izborima u stvari potvrdio navode iz naše kaznene prijave jer je pokazao kako nije politički nepristran", prokomentirao je Šantek.

"Dužnost je predsjednika Županijskog izbornog povjerenstva da utvrđuje broj glasova i mandate te rješava prigovore, ali ne i da daje ocjene i komentira rezultate", rekao je Šantek.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara