Sisačko-moslavački HDZ: Napadi na vodeće ljude početak nemilosrdne kampanje

PREDSJEDNIK sisačko-moslavačkog HDZa Željko Nenadić ocijenio je danas u Sisku da "sve češće insinuacije na račun vodećih ljudi HDZa u toj županiji, poput napada na župana Đuru Brodarca, pokazuju da je počela nemilosrdna predizborna kampanja u kojoj se zakopavaju živi ljudi", a da HDZ-u vodeću ulogu u stvaranju države ne mogu oprostiti najviše oni koji su napuštali Sabornicu kada je samo trebalo dignuti ruku za samostalnu, slobodnu i neovisnu Hrvatsku i prekid svih odnosa sa SFRJ".

U povodu uhićenja petorice bivših hrvatskih policajaca i vojnika osumnjičenih za ratne zločine nad civilnim stanovništvom i informacije da Haaški sud navodno provodi istragu protiv župana Đure Brodarca sisačko-moslavački HDZ "otvoreno podupire hrvatske branitelje i župana." Županijski HDZ smatra da je uhićenje Stanislava Gavrona i Ivana Hubelića (osumnjičenih za kažnjivo djelo ratnog zločina nad civilom Nikolom Drobnjakom), te Siniše Mažurana, Vlade Josića i Vlade Buzuka (osumnjičenih za kažnjivo djelo ratnog zločina nad civilom Dušanom Komosarom iz Siska), "nastavak različita odnosa prema Domovinskom ratu".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Mi u ovom trenutku moramo izraziti potporu onima koji nisu krivi. Ne pada nam na pamet braniti zločin, jer nam to moral i odgoj ne dopuštaju, ali zato možemo i moramo tražiti isti postupak za sve", izjavio je Nenadić. Podsjetio je da je "vrlo malo Srba optuženo i osuđeno za uništenje preko 21 tisuće obiteljskih kuća i 17 tisuća gospodarskih zgrada, za rušenje i uništenje 84 sakralna objekta, od kojih je čak 68 bilo zaštićeno kao kulturno dobro, za 1500 ubijenih hrvatskih civila nakon povlačenja hrvatske vojske i policije.

Nenadić je zaključio da "u nas nisu izjednačeni žrtve i zločinci, već su žrtve ponovno, u kratku vremenu, postale žrtve". "Dio onih koji su nas napali 1991. danas slobodno šeće našim ulicama, a neki, koji su sudili našim ljudima za okupacije u zloglasnoj "Krajini", čak su postali i općinskim načelnicima", ustvrdio je Nenadić.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara