sisačko-moslavački hss traži ostavku gradonačelnika novske

Predsjedništvo županijskog sisačkomoslavačkog HSSa podržalo je zahtjev gradskog odbora HSSa Novske za ostavkom gradonačelnika Novske Antuna Vidakovića iz HDZa jer je na sjednici Gradskog vijeća 6. prosinca 2002. optužio novaljski HSS ´da je pokušao Novskoj učiniti štetu kao i četnici´.

´Tridesetpet posto članova HSS-a Novske su hrvatski branitelji i takav istup gradonačelnika Novske uvredljiv je i šteti gradu u cjelini´, zaključio je županijski odbor HSS-a u priopćenju koje je potpisala njegova predsjednica Marijana Petir.

Podršku gradskom odboru županijski je odbor HSS-a dao jer smatra da gradu Novskoj ´šteti neučinkovito i neracionalno upravljanje gradskom imovinom´. ´Stoga je logično očekivati da gradonačelnik Vidaković odstupi s dužnosti.´

HSS Novske tražio je na sjednici Gradskog vijeća 6. prosinca odgovore o trošenju kredita u iznosu od 3 milijuna eura koji je grad Novska uzeo za izgradnju cesta i plinske mreže.

S obzirom da je Novska od Vlade tražila jamstva za reprogramiranje tog kredita predsjednik HSS-a Novske i gradski vijećnik Franjo Ivičić tražio je od gradonačelnika odgovor o trošenju kredita. Ivičić je rekao kako je državna revizija utvrdila da su kreditna sredstva nenamjenski trošena za kupnju luksuznog automobila Audi 6 koji gradonačelnik koristi za osobne potrebe, za kupnju umjetničkih slika i plaćanje računa kreditnih kartica.

Tražili smo da odgovorni za nenamjensko i nezakonito korištenje kredita snose odgovornost, a ne da cijenu njihove neodgovornosti moraju plaćati građani Novske kao porezni obveznici, dodao je. Napomenuo je da je gradonačelnik Vidaković, kada se HSS suprotstavio reprogramiranju kredita, optužio HSS ´da je pokušao Novskoj učiniti štetu kao i četnici´, rekao je Ivičić.

Vidaković je odbacio te optužbe rekavši da je i HSS glasovao za uzimanje kredita za izgradnju komunalne infrastrukture u Novskoj, te da njegovu ostavku HSS traži iz politikantskih razloga. Izjavio je da neće dati ostavku, da ga je birala većina u Gradskom vijeću i da ga samo njegova stranka HDZ i većina u Gradskom vijeću može opozvati s gradonačelničke dužnosti.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara