Sisačko-moslavački HSS: U ponudi strateškog partnera i razvoju Ininih rafinerija

PREDSJEDNIŠTVO HSSa Sisačkomoslavačke županije na sinoćnom sastanku u Sisku raspravljalo je o privatizaciji Ine d.d. i zaključilo da od ´strateškog partnera očekuje da ponudi razvoj Ine u cijelosti, uključivo Inu Naftaplin i rafinerije u Sisku i Rijeci, razvoj mreže benzinskih postaja te da socijalna odredba u tim ugovorima bude bolja od uobičajenih´, stoji u današnjem priopćenju županijskog HSSa.

U priopćenju, koje je potpisala predsjednica županijskog HSS-a i saborska zastupnica Marijana Petir, HSS smatra da u izboru Inina strateškog partnera prispjele ponude treba jasno i javno predstaviti te ih ocijeniti po jednakim kriterijima, t.j. pošteno i temeljito. HSS se zauzima da socijalna klauzula u ugovorima sa strateškim partnerima bude kvalitetnija od uobičajenih i da obuhvati izobrazbu i osposobljavanje radnika.

Zaključeno je i da se ´poljoprivredna zemlja ne privatizira željenim tijekom, djelomice zbog nesređenih zemljišnih knjiga, ali i zbog ometanja pojedinih općinskih i gradskih čelnika te pojedinaca´.

´Inzistiramo na provedbi Zakona o poljoprivrednom zemljištu, primjeni utvrđenih kriterija i mjerila, dosljednoj primjeni načela socijalne pravde i zaštiti obiteljskih gospodarstava´, stoji u priopćenju.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara