Sisak: Cestovni razbojnici opet napadaju

ZBOG sumnje da je sudjelovala u krađi na benzinskoj crpki Lipovljani - jug kod Novske policija je sinoć uhitila i istražnom sucu Županijskog suda u Sisku sprovela 20-godišnju mađarsku državljanku, kojoj je određen 48-satni pritvor.

Sumnja se da je sudjelovala i u krađama na područjima drugih policijskih uprava, o čemu se nastavlja kriminalistička obrada, a za drugim osobama, koje su zajedno s njom krale, još se traga, priopćila je danas sisačko-moslavačka Policijska uprava.

Mađarica je uhićena sinoć u 1,45 sati na parkiralištu benzinske crpke Lipovljani-jug na području Novske, a utvrđeno je da je 14. srpnja na parkiralištu na kojem je i uhićena okrala bosanskohercegovačke supružnike.

Policija sumnja da je, iskoristivši noć i vrijeme dok su se oštećeni nalazili u svom kombiju njemačkih registarskih oznaka, Mađarica najvjerojatnije u društvu s još dvojicom za sada nepoznatih muškaraca probušila gumu na prikolici kombija. Dok su žrtve krađe pregledavali gume, kradljivci su iskoristili njihov neoprez te im iz vozila ukrali torbu u kojoj se nalazilo 1000 eura, zlatnina te osobne isprave.

U kriminalističkoj obradbi razbojnicu su prepoznali oštećenici.

Nepoznati maskirani razbojnik jutros je oko 0,20 sati na južnoj strani autoceste A-3 na benzinskoj crpki Popovača-jug opljačkao 60-godišnjeg njemačkog državljanina. Krađa je počinjena dok je oštećenik sjedio u svom automobilu, kad mu je prišao razbojnik i, prijeteći mu oružjem, zatražio novac nakon čega mu je oštećenik dao manju novčanu svotu. Razbojnik je pretražio automobil i ukrao novac koji je pronašao te osobne isprave i bankovne kartice.

Policija poziva građane da je obavijeste ako bilo što znaju o počinitelju ili su ga uočili na mjestu događaja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara