SISAK: kolektivni ugovor u Sinacou d.o.o, članici INA-grupe

U tvrtki SINACOu d.o.o. sa sjedištem u Sisku, članici INAgrupe, danas je potpisan kolektivni ugovor po kojem će 523 zaposlenika imati ista prava kao zaposleni u Ini d.d.

Tvrtka SINACO, nastala u preustroju Ine izdvajanjem Inine službe sigurnosti u samostalnu tvrtku, počela je raditi 1. lipnja 2003. i obavlja zaštitarske poslove za Inine tvrtke te druge tvrtke i ustanove. Kolektivni ugovor primjenjuje se od 1. siječnja ove godine, vrijedi godinu dana i po njemu su radnici SINACO-a već primili jednu plaću. Kolektivni ugovor danas su svečano u Domu INA-Rafinerije nafte u Sisku potpisali predsjednik Uprave SINACO-a Jozo Bazina, tajnica Sindikata Ine i naftnog gospodarstva Jasna Pipunić, predsjednica Sindikata zaposlenika Ine i društava Ine Maja Rilović i glavni sindikalni povjerenik u SINACO-u Zvonko Zgurić.

Direktor SINACO-a Jozo Bazina izjavio da je i ta tvrtka današnjim potpisivanjem kolektivnog ugovora pošla putem starijih poduzeća kćeri koje su se izdvojile iz Ine i koje imaju kolektivni ugovor. Bazina je čestitao predstavnicima pregovaračkih timova što su se izborili za, kako je ocijenio, dobar kolektivni ugovor kojim je osiguran socijalni mir u poduzeću.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Predsjednica Sindikata zaposlenika Ine Maja Rilović izrazila je zadovoljstvo potpisanim kolektivnim ugovorom, jer su njime poboljšana ne samo materijalna prava zaposlenika nego je određen i zadovoljavajuća otpremnina zaposlenicima u slučaju otkaza. Navela je da je kolektivnim ugovorom zaposlenicima u SINACO-u utvrđen regres od 1600 kuna, božićnica od 1200 kuna te dar za djecu i uskrsnica od po 400 kuna.

(Hina) ymalj xvkn

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara