Sisak: Odgođeno saslušanje sindikalnih povjerenika Somića i Kende

NA PRIJEDLOG pravnih zastupnika podružnice Sindikata metalaca Hrvatske i Hrvatskog sindikata metalaca u sisačkoj Željezari "Mečelj" danas je na Prekršajnom sudu u Sisku do daljnjega odgođeno saslušanje predstavnika sindikalnih podružnica Mate Somića i Ivice Kende.

Željezarine sindikalne povjerenike Prekršajnom sudu prijavila je 25. studenoga 2002. Policijska postaja u Sisku jer, po prijavi, održavanje prosvjeda radnika Željezare na sisačkom Novom mostu 21. studenog 2002. nisu prijavili policijskoj upravi i nisu osigurali dovoljan broj redara koji bi osigurali red na javnom okupljanju, prekršivši članak 34. stavka 1. Zakona o javnom okupljanju. Također se prekršajno terete "što je državna cesta D-37 na dijelu Novog mosta bila zatvorena za promet svih vozila".
Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Blokadom navedene prometnice teže je poremećeno kretanje i rad većeg broja građana", navodi se u prekršajnoj prijavi koju su Sudu u Sisku podnijeli načelnik Policijske postaje Sašo Smiljanić i pomoćnik načelnika za policiju Marijan Kardaš.

Sadašnji glavni povjerenik Podružnice HSM-a Siniša Jurilj (imenovan 8. siječnja umjesto Ivice Kende) i glavni povjerenik Podružnice SMH Mato Somić naveli su da su odgodu saslušanja zatražili zbog kratkoće vremena u kojem bi trebali pripremiti obranu. Tvrde da radnici nisu blokirali most za promet, nego da ih je policija blokirala svojim vozilima, onemogućivši promet mostom i tim dijelom državne ceste.
Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara