Sisak: Proizvodnja u Željezari po planu

URED glavnog direktora "Mechel-Željezare" Nazibula Mukhatdinova priopćio je danas da sisačka tvornica radi po planu.

Kako je i bilo planirano, nakon prvosvibanjskog praznika učinjena je stanka u proizvodnji u valjaonici bešavnih cijevi (VBC-a), a dio radnika tog pogona poslan je na godišnji odmor do 12. svibnja. Zastoj u proizvodnji bio je planiran, jer je valjaonica ostvarila planiranu proizvodnju za travanj te će od 12. svibnja do kraja mjeseca proizvesti planiranih 2500 tona bešavnih cijevi za što je osigurano tržište, izvijestila je Uprava.

U Željezari se izrađuje nova sistematizacija radnih mjesta i utvrđuje nov ustroj rada što je uobičajen postupak nakon dolaska novog vlasnika u poduzeće. Zato su neutemeljene priče da se popisuje višak radnika, navode u Upravi i dodaju da se nitko od zaposlenih ne mora brinuti za svoje radno mjesto i stečena prava jer će "Mechel-Željezara" potpuno poštivati kupoprodajni ugovor i preuzete obveze.

Planirano je da cijela Željezara u svibnju proizvede 7.500 tona proizvoda, da ovog mjeseca s radom počne i pogon Hladna prerada, te će raditi cijela Željezara.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Glavni povjerenik HUS-ove Podružnice Hrvatskog sindikata metalaca u "Mechel-Željezari" Ivica Kenda potvrdio je da je u valjaonici zastala proizvodnja, naglasivši da se ne događa ništa nepredviđeno i loše. Tvornica i glavni direktor Mukhatdinov do sada su uredno i pošteno ispunili sve obveze prema zaposlenima, rekao je Kenda. Istaknuo je da je novi vlasnik sve radnike prijavio zdravstvenom osiguranju i uplatio sve doprinose, a idućih će dana dobiti i zdravstvene iskaznice.

Obje sindikalne podružnice novom vlasniku Željezare predat će do 15. svibnja prijedlog kolektivnog ugovora, a nakon toga će početi kolektivni pregovori s novim vlasnikom, najavio je Kenda.

(Hina) malj dd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara