Sisak: sporazum o predizbornoj koaliciji

U Sisku je danas potpisan Sporazum o predizbornoj koaliciji HDZa, HSLSa, DCa i Demokratske stranke umirovljenika (DSUa) za predstojeće izbore za Skupštinu Sisačkomoslavačke županije. L

Nositelj zajedničke koalicijske liste desnoga centra u Sisačko-moslavačkoj županiji je župan Đuro Brodarac iz HDZ-a, koji je i kandidat te koalicije za novoga župana.

Sporazum o predizbornoj koaliciji potpisali su predsjednik Županijskog odbora HDZ-a Ivan Šantek, zamjenik predsjednika Županijskog vijeća HSLS-a Zdenko Nikšić, predsjednica Županijske organizacije DC-a Gordana Krznarić i predsjednik DSU-a Zlatko Mavrlja.

HDZ je na prošlim lokalnim izborima u Sisačko-moslavačkoj županiji pobijedio u predizbornoj koaliciji "Hrvatski blok" s HKDU-om, Hrvatskom pučkom strankom (HPS-om) i DSU-om, a vlast u toj županiji formirao je u poslijeizbornoj suradnji s HSLS-om i HSP-om.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nositelj koalicijske liste župan Brodarac istaknuo je da su vođeni pregovori s HPS-om i HKDU-om o nastavku međustranačke suradnje i na ovim izborima, ali da s njima nije postignut dogovor. "Predlagali smo HPS-u da, osim na razini županije, uđe u koaliciju s HDZ-om u općinama i gradovima u kojima postoje njihove lokalne organizacije, ali nismo naišli na njihovo razumijevanje", rekao je Brodarac. Pretkoalicijski sporazum s HKDU-om nije postignut jer županijska organizacija te stranke ne djeluje, objasnio je Brodarac, napomenuvši da je "moguća poslijeizborna suradnja s tim strankama ako one prijeđu izborni prag".

U Sisačko-moslavačkoj županiji formirana je i na izbore za Županijsku skupštinu izlazi do sada najveća koalicija lijevoga centra "Srcem za promjene" (SDP, HNS, HSS, LS, SDA i Nezavisna lista dr. Miroslava Gregurinčića iz Petrinje), a nositeljica liste oporbene koalicije i njihova kandidatkinja za novu županicu je predsjednica Županijskog odbora SDP-a Marina Lovrić iz Siska.

(Hina) xzmalj ydd

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara