Sisak: Sporazum o suradnji HNS-a i vijeća 4 nacionalne manjine

PODRUŽNICA Hrvatske narodne strankeliberalnih demokrata Siska i vijeća četiriju nacionalnih manjina grada Siska i Sisačkomoslavačke županije danas su svečano potpisali sporazum o suradnji.

Vijeća srpske i bošnjačke nacionalne manjine grada Siska i županije, te predstavnici albanske i mađarske nacionalne manjine u Sisačko-moslavačkoj županiji dali su potporu HNS-u i sisačkoj oporbenoj koaliciji (SDP, HNS, HSS i LD) "Sisačko proljeće" na idućim lokalnim izborima za sisačko Gradsko vijeće.

U ime sisačkog HNS-a sporazum o suradnji potpisala je njegova predsjednica Ivanka Boras, dok su ga u ime nacionalnih manjina potpisali - Siniša Gajić i Milovan Bojčetić za gradsko i županijsko vijeće srpske nacionalne manjine, Alija Avdić za gradsko Vijeće bošnjačke nacionalne manjine, te Memqaj Skender i Arpad Kiš za albansku i mađarsku nacionalnu manjinu u Sisačko-moslavačkoj županiji.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sporazum je pozdravio nositelj gradske oporbene koalicijske liste "Sisačko proljeće" i njihov kandidat za gradonačelnika Siska Davorko Vidović iz SDP-a koji je najavio da će se u sisačkoj gradskoj upravi, nakon pobjede njegove koalicije na lokalnim izborima, osnovati Ured za nacionalne manjine i ljudska prava koji će rješavati sva pitanja vezana uz rad nacionalnih manjina na sisačkom području. Nacionalne manjine su, naglasio je Vidović, bogatstvo Siska s kojim će Sisak postati europski grad tolerancije, dijaloga, dobrog i sretnog života.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara