sisak - uhićen osumnjičeni za ratni zločin protiv zarobljenika

Policija u Hrvatskoj Kostajnici danas je uhitila i istražnom sucu Županijskog suda u Sisku privela 54 godišnjeg hrvatskog državljanina s kostajničkog područja zbog osnovane sumnje da je tijekom srpske agresije na Hrvatsku počinio ratni zločin protiv zarobljenika, priopćila je večeras Policijska uprava sisačkomoslavačka. L

Istražni sudac Županijskog suda u Sisku uhićenome je odredio pritvor i pokrenuo nad njim istražni postupak.

Zbog interesa istrage policija nije priopćila pojedinosti o kažnjivom djelo za koje se uhićeni tereti.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iz krugova braniteljskih udruga iz Domovinskog rata u Hrvatskoj Kostajnici doznaje se da je riječ o čovjeku iz Slabinja kod Hrvatske Kostajnice, koji je prije Domovinskog rata bio predsjednik Mjesnog odbora Srpske demokratske stranke (SDS) i "komandir" čete srpske paravojske.

Branitelji navode da se uhićenoga tereti za zarobljavanje hrvatskih branitelja koji su sudjelovali u pokušaju proboja opkoljene Hrvatske Kostajnice iz smjera Hrvatske Dubice, kada je više branitelja poginulo i ranjeno, a nekoliko ih se smatra nestalima. Nakon oslobođenja Hrvatske Kostajnice u "Oluji" pronađena je videokazeta na kojoj se on pojavljuje pokraj zarobljenog borbenog oklopnog vozila, izrađenog u radionici sisačkoga Jadranskog naftovoda i priča o ratnim akcijama protiv "ustaša".

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara