HNS protiv gradonačelnice Siska: "Ona kaže Smrt fašizmu, a to je za nas kao Za dom spremni"

HNS protiv gradonačelnice Siska: "Ona kaže Smrt fašizmu, a to je za nas kao Za dom spremni"

Foto: Hina, Screenshot: YouTube

DVIJE manje stranke sisačke vladajuće koalicije SDP-HNS-HSU, gradske organizacije HNS-a i HSU-a su potpisale pismo namjere o zajedničkom nastupu na izborima za lokalnu samoupravu 2017., a SDP-ovu gradonačelnicu optužili su za nezakonitosti i smjene njihovih kadrova.

Predsjednici gradskog HNS-a i HSU-a Vlado Andučić i Boris Curić pozvali su druge političke stranke centra kojima je, kako su rekli, u interesu boljitka grada i njegovih građana, da im se priključe na sljedećim izborima. Spomenuli su kako korektno surađuju i s HDZ-om.

Za narušavanje odnosa u koaliciji, narodnjaci i umirovljenici optužuju SDP i sisačku gradonačelnicu Kristinu Ikić Baniček (SDP), kojoj zamjeraju odustajanje od zajedničkog programa, tvrde da je nezakonito postupala te smijenjivala njihove članove.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
"Riječ je o političkoj korupciji bez presedana. Gradonačelnica nezakonito troši proračunska sredstva, uz prijetnje, ucjene, smjenjivanja i dijeljenje otkaza članovima HNS-a i HSU-a u tijelima gradske samouprave, trgovačkim društvima i ustanovama. Vrhunac takve politike je i dokument o smjeni predsjednika Gradskog vijeća Ivana Đumbira (HNS), kojeg su potpisali gradski vijećnici SDP-a", rekao je na konferenciji za novinare predsjednik gradskog HNS-a Vlado Andučić.

 "Osim toga, gradonačelnici zamjeramo i pozdrav 'Smrt fašizmu - sloboda narodu' na nedavnoj proslavi Dana antifašističke borbe u Brezovici, koji je odjeknuo kao i pozdrav 'Za dom spremni'", rekao je.

 Kao primjer progona narodnjaka, Andučić je spomenuo smjenu "uspješne direktorice Gradske tržnice Adeline Ivković i direktora Vodoopskrbe Kupa Svetozara Krotina".

 Predsjednik HSU-a Boris Curić je rekao da će se višegodišnja uspješna suradnja s HNS-om nastaviti. Dvije će se stranke, dodao je, i nadalje zauzimati za razvoj zanemarenih prigradskih naselja i bolje uvjete života svih građana.

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara