Sjećate se pljačke 320.000 kuna iz zaštitarskog kombija? Počelo je suđenje

Sjećate se pljačke 320.000 kuna iz zaštitarskog kombija? Počelo je suđenje
Foto: FAH

NA ZAGREBAČKOM Županijskom sudu danas je počelo suđenje petorci osumnjičenika za pljačku 320 tisuća kuna iz zaštitarskog kombija, među kojima je i najpoznatiji vozač za pljačke Željko Vrbat.

Suoptuženi Željko Vrbat i Branislav Kovačević priznali su da su sudjelovali u pljački kombija koji su presreli lani, sredinom prosinca u Zagrebu, na križanju Ulice grada Gospića i Slavonske avenije, dok su Denis Šagud i Romeo Tole priznali razbojstvo, ali su porekli krivnju za kaznena djela krivotvorenja isprave i prisile prema službenoj osobi. 

Petooptuženi Jasmin Mujkić odbacio je navode iz optužnice, zakonski opis i pravnu kvalifikaciju nedjela.

Presreli zaštitarski kombi, prijetili pištoljima

Petoricu okrivljenika tereti se da su sredinom prosinca prošle godine na raskrižju Ulice grada Gospića i Slavonske avenije presreli zaštitare koji su kombijem prevozili novac iz poslovnice OTP Banke u Ulici Divka Budaka. Optuženi su uperili oružje u zaštitare i jednog od njih prisilili da otvori tovarni prostor. Zatim su mu naredili da im preda kofere s novcem, što je zaštitar, uplašen za vlastiti život i učinio.

Razbojnici su se zatim dali u bijeg, ali ih je pokušao zaustaviti policajac u kojeg su uperili oružje i prisilili ga da legne, a kada se sklonio iza svog automobila odjurili su s plijenom do 320 tisuća kuna prema istoku grada.

Željko Vrbat, poznat po nadimku Šepo ili Švicarac, prema pisanju medija poznat je po brojnim razbojstvima za koje nikada nije osuđen. Uhićen je nekoliko dana nakon pljačke zaštitarskog kombija.

Nastavak suđenja zakazan je za 9. siječnja iduće godine. 

Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara