Sjedinjene Države zamjenjuju upravu Iraka

Sjedinjene Države zamjenjuju upravu Iraka

SJEDINJENE DRŽAVE će zamijeniti sadašnjeg civilnog upravitelja Iraka i druge visoke dužnosnike američke uprave koji bi mogli napustiti zemlju za tjedan ili dva, objavili su u nedjelju američki mediji.

Administracija predsjednika Busha zamijenit će civilnog upravitelja umirovljenog generala Jaya Garnera, Barbaru Bodine zaduženu za bagdadsko područje i druge dužnosnike američke uprave u Iraku, pišu The Washington Post i Los Angeles Times pozivajući se na dužnosnike administracije.

Među onima koji će otići uskoro su i Margaret Tutwiler, zadužena za komunikacije, Tim Carney, zadužen za ministarstvo industrije i minerala, David Dunford, stručnjak za Bliski istok i John Limbert, veleposlanik u Mauritaniji.

Radikalna reorganizacija uslijedila je nakon što je američki predsjednik George W. Bush prošloga tjedna imenovao Paula Bremera, stručnjaka za borbu protiv terorizma iz State Departmenta, za novog civilnog upravitelja u Iraku. Bremer treba stići u Irak u ponedjeljak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poticaj za reorganizaciju dužnosnici vide i u potrebi za suprotstavljanje nasilju i uspostavi reda kao pretpostavkama obnove Iraka.


Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara