sjednica predsjedništva hdz-a u dvoru na uni

U Dvoru na Uni danas je održana sjednica Predsjedništva Središnjeg odbora HDZa na kojoj se, pod predsjedanjem Ive Sanadera, raspravljalo o stanju u tom kraju, kao i o stanju u ostalim područjima Hrvatske od posebne državne skrbi.

Sanader je istaknuo da je sjednica u Dvoru održana na inicijativu općinskog HDZ-a kako bi se sagledalo stanje u tom kraju i kako bi HDZ kroz Hrvatski sabor i institucije sustava pomogao stanovnicima tog područja da normaliziraju život.

´Cilj nam je da posjetom Dvoru iskažemo odlučnost HDZ-a da svim dijelovima Hrvatske, stradalima u ratu, damo, ne samo moralnu i političku potporu, nego iskažemo svoje zajedništvo sa stanovnicima tih područja i iskažemo svoju obvezu da ćemo se posebno skrbiti o najugroženijim dijelovima Hrvatske´, rekao je Sanader. Istaknuo je da je HDZ prosvjedovao protiv promjene Zakona o područjima od posebne državne skrbi, naglasivši da je tom promjenom ova vlast pokazala potpunu nezainteresiranost upravo za područja poput Dvora, a na kojima bi država trebala najviše ulagati u obnovu gospodarstva i normalizaciju života. Sanader je obećao da će prvi zakon koji će HDZ donijeti kada ponovno preuzme vodstvo hrvatske države biti promjena Zakona o područjima od posebne državne skrbi, kojim će država imati stalnu obavezu gospodarske obnove tih područja.
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osvrnuvši se na razloge zbog kojih je HDZ glasovao za Zakon o nacionalnim manjinama, Sanader je rekao da je to još jedna šansa za modernu i demokratsku Hrvatsku i za demokratizaciju odnosa u hrvatskom društvu kakva postoji u razvijenim zemljama Europe. Manjine moraju poštivati najviše demokratske standarde, Hrvatsku kao zajedničku domovinu, te poštivati i provoditi hrvatske zakone, rekao je Sanader. Izjavio je da je HDZ oštro prosvjedovao protiv odluke Općinskog vijeća Gvozda o promjeni naziva tog mjesta, izrazivši zadovoljstvo što su Ured državne uprave Sisačko-moslavačke županije i Ministarstvo pravosuđa poništili tu odluku lokalnih vlasti u Gvozdu. ´Nema šanse da se u Hrvatsku ponovno uvede ono što je bilo 1990.-1991.´, poručio je Sanader, rekavši da manjine treba podržati, ali da ne dolazi u obzir da se Hrvatska ponovno vrati na stanje kakvo je bilo 1991.Znate li nešto više o temi ili želite prijaviti grešku u tekstu?
Učitavanje komentara